header

מתכון לקינוח תמרים ושוקולד פשוט וטעים ללא אפייה

מה טוב יותר ממתכון פשוט לקינוח טעים עם רכיבים שכולם אוהבים כמו שוקולד, תמרים ואגוזים? אנחנו נגיד לכם מה  לגלות שהמתכון הנפלא הזה פשוט מאוד להכנה והוא מתאים אפילו לילדים בהשגחת מבוגרים. אך אל תחשבו שהפשטות הזאת מגיעה על חשבון טעם, כי יש בקינוח הנפלא הזה שילוב טעמים ומרקמים שיפתיע אפילו סועדים אניני טעם ובררנים במיוחד. נסו להכין אותו עוד היום ואנחנו מבטיחים לכם שלא תתאכזבו!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון לקינוח תמרים ושוקולד פשוט וטעים ללא אפייה מקור תמונה: bonappetit.com
רכיבים לכוסות תמרים ושוקולד:
תערובת אגוזים - ¾ כוס (פקאנים, מלך וכדומה, לא קלויים ולא מומלחים)
שבבי קוקוס - ¼ כוס (לא מומתקים)
שומשום - 2 כפות (לא קלויים)
תמר מג'הול - כוס (ללא חרצנים)
מלח - ¾ כפית
שברי שוקולד חלב - כוס (בערך 170 גרם, אפשר להמיר בשוקולד מריר)
שמן קוקוס - כפית
מלח ים גס - לפי הטעם (לקישוט)
אופן הכנת הכוסות תמרים ושוקולד:
  1. חממו מראש תנור לחום של 160 מעלות ובינתיים סדרו 12 מנג'טים סטנדרטיים למאפינס על תבנית אפייה מרופדת בנייר או בתבנית מאפינס ייעודית.
  2. על תבנית אפייה אחרת יש להניח נייר אפייה ולפזר עליו את האגוזים, שבבי הקוקוס והשומשום. לאחר שהתנור התחמם, הכניסו אליו את התבנית הזאת וקלו את הרכיבים למשך כ-10 דקות עד שהאגוזים משחירים קלות והקוקוס מקבל גוון חום. באמצע התהליך מומלץ לערבב ולנסות לסובב את הרכיבים על התבנית.
  3. כעת הכניסו את התמרים ללא החרצנים לקערה גדולה ועמידה לחום, ושפכו לתוכה מים רותחים עד שכל התמרים מכוסים. השאירו את התמרים במים למשך 10 דקות ובסיום אל תשפכו אותם.
  4. בעזרת כף, העבירו את התמרים למעבד מזון יחד עם 2 כפות מהמים שבהם השרתם אותם. הוסיפו ¾ כפית מלח וטחנו את התמרים בפולסים קצרים תוך כדי שאתם "מנקים" את דפנות הכלי מפעם לפעם. עשו זאת עד שתקבלו מרקם חלק ואחיד. היו סבלניים כי התהליך הזה יכול להימשך 3-5 דקות וייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מהמים שבהן הושרו התמרים, אך רצוי לעשות זאת בהדרגה ולא להוסיף יותר מכף אחת בכל פעם.
  5. כשהתמרים מוכנים, עברו לשלב הבא של הכנת השוקולד והכניסו אותו לתוך קערה שמתאימה לחימום במיקרוגל יחד עם שמן הקוקוס.
  6. חממו את הקערה במיקרוגל ל-20 שניות, ערבבו וחזרו על התהליך עד שהוא מגיע למרקם סמיך ואחיד, בערך דקה של חימום בסך הכל.
  7. ועכשיו להרכבת המנה: הכניסו לתוך ניירות המאפינס בערך כפית וחצי של שוקולד נוזלי - אין לחץ להיות מדויקים, יש צורך רק בשכבה דקה.
  8. מעל שכבת השוקולד בכל מנג'ט פזרו בערך כף של תערובות אגוזים, קוקוס ושומשום, והדקו אותם לשוקולד. השאיפה היא שכל הרכיבים היבשים האלו יהיו במגע עם השוקולד כדי לשמור על אחידות הכוסות לאחר הקירור.
  9. כעת קחו כף של מחית תמרים והכניסו אותה לתוך כל אחת מהכוסות שלכם, היעזרו בכף נוספת כדי להוריד את התמרים מהכף הראשונה בקלות.
  10. קחו כפית של שוקולד, מרחו מעל התמרים בכל כוס ושטחו אותם בעדינות בעזרת שכבת השוקולד - אם הוא כבר התקשה, ניתן לחמם אותו שוב במיקרוגל ל-15 עד 20 שניות.
  11. פזרו באופן אחיד את שארית תערובת האגוזים מעל שכבות השוקולד הנוזלי וגם מעט מלח ים גס לקישוט וחיזוק טעמים.
  12. הכניסו את התבנית למקרר למשך כשעה, עד שהשוקולד מתקשה, ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.