header

פקה כבש – תבשיל קרואטי מסורתי

תבשילי קדרה מהווים את אחד מסוגי המנות האהובים, הממלאים והמנחמים ביותר בכל רחבי העולם – וגם בבלקן, אזור עשיר במאכלים טעימים במיוחד, יש מנת קדרה עממית ופופולארית המתקראת "פקה". השילוב הנהדר בין טעמי הכבש לתפוחי האדמה והירקות עושה את המנה הזו למעולה במיוחד, ותוכלו להכין אותה בקלות במטבחכם – אנו מבטיחים לכם שכל בני ביתכם יוכלו להתענג על מנה שכזו.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
פקה כבש – תבשיל קרואטי מסורתי מקור תמונה: sailn1
רכיבים לתבשיל פקה כבש:
תפוחי אדמה - 600 גרם (עדיפות לזן שארלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות)
כתף טלה - 850 גרם (ללא עצם)
שמן זית - 100 מ"ל
שום כתוש - 1 כף
פלפל שחור גרוס - קורט (לתיבול)
קישוא - 1 (קצוץ גס)
גזר - 1 (גדול, קצוץ)
פלפל ירוק - 1 (קצוץ גס)
בצלים - 2 (קצוצים גס)
יין לבן - 250 מ"ל
עלי תימין/רוזמרין/מרווה - קורט (לתיבול, על פי בחירתכם)
אופן הכנת התבשיל פקה כבש:
  1. חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
  2. הניחו את פרוסות תפוחי האדמה ושאר הירקות בקדרת בישול. הניחו מעליהם את חתיכות כתף הטלה.
  3. ערבבו בקערה את שמן הזית יחד עם השום הכתוש, רסק העגבניות והפלפל השחור.
  4. שפכו את תערובת השמן על חתיכות הטלה ולאחר מכן מזגו עליהן גם את היין הלבן. הוסיפו את הרוזמרין, התימין והמרווה. השתדלו להניח יחד, בקבוצה אחת, את כל עלי התבלין – כך שתוכלו להסיר אותם לאחר הבישול.
  5. כסו את הקדרה והכניסו אותה להתבשל בתנור המחומם מראש למשך כשעה וחצי.
  6. הוציאו בזהירות את הקדרה מהתנור, הסירו את המכסה, מזגו את השמן הנותר על חתיכות הטלה והירקות, ובשלו כך בתנור עוד 15-30 דקות.
  7. הוציאו מן התנור והגישו לצד פרוסות לחם לבן טרי. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.