header

מתכון לזביונה – קינוח איטלקי מושלם וקל להכנה

אם תמיד רציתם להפתיע את האורחים עם קינוח מיוחד שהם עוד לא טעמו, הכירו את הזביונה – רפרפת איטלקית קלה להכנה ואוורירית במיוחד, שהארגנטינאים ביניכם אולי מכירים אותה בשם "סמביון". הייחודיות של הקינוח הזה מצויה במרכיב המפתח שלו – יין לבן – שהופך את טעמו לחגיגה שלמה בפה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לזביונה – קינוח איטלקי מושלם וקל להכנה מקור תמונה: justputzing.com
רכיבים לזביונה:
סוכר - ¼ כוס
יין מוסקטו - ½ כוס (או כל יין לבן פירותי אחר)
שמנת מתוקה 38% - ½ כוס (ניתן להשתמש גם בשמנת להקצפה 38%)
פירות טריים - לבחירתכם (חתוכים)
אופן הכנת הזביונה:
  1. טרפו בקערה גדולה מזכוכית את חלמוני הביצה יחד עם הסוכר והיין.
  2. הניחו את הקערה מעל סיר קטן או בינוני עם מים על סף רתיחה – ודאו שהקערה לא נוגעת במים.
  3. טרפו את התערובת למשך 4-5 דקות, עד שהיא מתרחבת ומתעבה, והניחו בצד לקירור.
  4. בעזרת מיקסר חשמלי, טרפו את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת.
  5. ודאו שהזביונה קרה, כדי שהיא לא תהיה נוזלית מדי. אם היא אכן קרה, קפלו לתוכה את הקצפת.
  6. חלקו פירות באופן שווה ל-2 כוסות והעבירו את הזביונה אליהן בעזרת כף.
  7. קשטו עם פירות נוספים והגישו מיד.
מקור: שרית כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.