header

מנה עשירה ונטולת גלוטן של שניצל מחזה הודו עם רוטב נפלא

רוצים להכין שניצל מחזה הודו ואין לכם מושג איפה להתחיל? מחפשים מנה עשירה בטעמים שתהפוך כל ארוחה למיוחדת? קבלו מתכון נהדר שמכיל שלל מרכיבים נפלאים ורוטב שמלא בכל טוב, לשניצל שגם חולי צליאק יוכלו ליהנות ממנו. אל תיבהלו מכמות הרכיבים ומכך שיש להכין את המנה בשני חלקים, מכיוון שכל אלו רק נועדו להפוך את השניצלים שלכם להרבה יותר טעימים! לא מאמינים לנו? בדקו בעצמכם!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מנה עשירה ונטולת גלוטן של שניצל מחזה הודו עם רוטב נפלא מקור תמונה: yummly
רכיבים למתכון לשניצל נטול גלוטן מחזה הודו:
שמן זית - 3 כפיות (מחולקות)
מרגרינה - 1 כפית
בצלצלים - ½ בצלצל (בינוני, קצוץ)
בצלים ירוקים - 3 (חתוכים לטבעות)
גרידת תפוז - 2 כפיות (מתפוז גדול)
מיץ תפוזים - 1 כוס (מהתפוז הגדול שגרדתם)
דבש - ½ כוס
יין שרי - 1 כוס
ציר עוף - 1 כוס
רוזמרין - 2 כפיות (טרי וקצוץ, מחולקות)
טימין - 4 כפות (טרי וקצוץ, מחולקות)
מרווה - 4 כפות (טרי וקצוץ, מחולקות)
קורנפלור - ¼ כוס
מים קרים - ¼ כוס
חזה הודו - 1 שלם (נטול עצמות, חתוך לרצועות דקות)
שקדים טחונים - ½2 כוסות (כמות לפני טחינה)
מלח - 2-3 כפיות
פלפל שחור - 2-3 כפיות
ביצים - 6 (טרופות)
אופן הכנת המתכון לשניצל נטול גלוטן מחזה הודו:
  1. לקבלת הרוטב, חממו כפית של שמן הזית עם המרגרינה על גבי מחבת בינונית על להבה בינונית, עד שהמרגרינה תימס.
  2. טגנו על המחבת את הבצלצלים ואת חלקיהם הלבנים של הבצלים הירוקים, עד להתרככותם והשחמתם.
  3. הוסיפו למחבת כפית רוזמרין, 2 כפות טימין ו-2 כפות מרווה, והמשיכו לטגן לעוד כדקה.
  4. הוסיפו את החלקים הירוקים של הבצלים הירוקים, והמשיכו לטגן לעוד כ-2 דקות.
  5. שפכו למחבת את היין, והמשיכו לבשל עד שכמותו מופחתת בחצי, למשך כ-5 דקות.
  6. הוסיפו לתערובת את הדבש, גרידת התפוז, מיץ התפוזים וציר העוף. המשיכו לבשל עד שכמות הנוזלים מופחתת בחצי לפחות, למשך כ-10 דקות.
  7. כשהרוטב מוכן, הכניסו אותו למקרר לכמה שעות.
  8. לאחר ההמתנה, הביאו את הרוטב הקר לידי רתיחה, וכאשר נוזליו מתמעטים, בזקו קורנפלור ומים לקבלת מרקם מעט סמיך. הנמיכו את החום והמשיכו לבשל למשך 5 דקות.
  9. לקבלת פירורים מיוחדים לציפוי השניצל, ערבבו את השקדים הטחונים, הקמח, המלח, הפלפל ואת שאריות הרוזמרין, הטימין והמרווה.
  10. טבלו את רצועות ההודו בביצים, ולאחר מכן בתערובת הפירורים מהסעיף הקודם.
  11. חממו 2 כפות שמן זית על גבי מחבת גדולה על להבה גבוהה, וטגנו את השניצלים עד להשחמה.
  12. כשהשניצלים מוכנים, הניחו אותם על צלחת, שפכו מעליהם את הרוטב שהכנתם והגישו.
טיפ השף:
ניתן להניח את רצועות השניצל על גבי פלחי תפוז או לימון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.