header

רביולי תותים עם חומץ בלסמי ובזיליקום

רוצים להפתיע את אהובי ליבכם במנת פסטה מיוחדת במינה, שכמוה הם טרם ראו או טעמו? הכירו את המתכון הבא לרביולי המשלב בין צבעים ססגוניים וטעם יוצא דופן, באופן ששובה את העין ואת הלב (וגם את עדשת המצלמה, צריך לציין). אז קדימה, הכינו להם את מנת רביולי התותים הזו, שתראה להם עד כמה יצירתיים ומשקיעים אתם!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קשה
רביולי תותים עם חומץ בלסמי ובזיליקום מקור תמונה: A Beautiful Mess
רכיבים למתכון לרביולי תותים:
תותים - 12 (כ-200 גרם, ללא העלה שבחלקם העליון)
מים - 2 כפות
קמח - ½2 כוסות
גבינת מוצרלה - 50 גרם (מגורדת)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חומץ בלסמי מצומצם - לפי הטעם (לקישוט)
בזיליקום - לפי הטעם (לקישוט)
גבינת פרמז'ן - לפי הטעם (מגוררת, לקישוט)
אופן הכנת המתכון לרביולי תותים:
  1. הכניסו את התותים והמים לתוך מעבד מזון או בלנדר וערבבו עד להפיכתם לרסק. בשלב זה אמורה להיות לכם כ-¾ כוס רסק תותים.
  2. הכניסו את הקמח לקערה הגדולה, צרו שקע קטן במרכז ושברו לתוכו את הביצים. הוסיפו את רסק התותים לקערה וערבבו היטב עד להיווצרות כדור בצק. העבירו אותו למשטח מקומח ולושו אותו באמצעות ידיכם למשך 2-3 דקות. לאחר מכן כסו את הבצק ותנו לו לנוח 10 דקות.
  3. בינתיים, בקערה בינונית, ערבבו יחד את גבינת הריקוטה, המוצרלה המגורדת ושיני השום הכתושות, יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם, עד לקבלת תערובת. הניחו בצד.
  4. חלקו את גוש הבצק שלכם לשני חצאים. הניחו את אחד החלקים על משטח מקומח והחלו לרדד אותו לעובי דק מאוד (תוכלו להשתמש במערוך, או לחלופין במכונת פסטה מקצועית אם יש לכם).
  5. על גבי חתיכת הבצק המרודדת שלכם, החלו ליצוק נקודות קטנות בגודל של חצי כפית מתערובת הגבינות (ניתן לעשות גם באמצעות שקית זילוף), במרווחים שווים זה מזה.
  6. רדדו את חתיכת הבצק השנייה שלכם לעובי דק מאוד, על גבי משטח מקומח אחר או באמצעות מכונת פסטה. רדיד הבצק שלכם צריך להיות שווה בגודלו לרדיד הבצק הראשון, עליו יצקתם את הנקודות.
  7. קחו את הרדיד השני שיצרתם, וכסו בעזרתו במדויק את רדיד הבצק שעליו נקודות הגבינות – כך שהן תהיינה בין שני הרדידים.
  8. באמצעות סכין פיצה או פסטה, קרצו ריבועים שווים בגודלם מן הבצק, שבין כל אחד מהם יהיה מספיק מילוי.
  9. הביאו סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה, ובשלו בו את הרביולי שלכם למשך 5 דקות.
  10. בסיום הבישול, סננו את הרביולי, העבירו אותם לצלחת הגשה, צקו מעליהם מעט רוטב בלסמי מצומצם וקשטו עם מעט עלי בזיליקום ופתיתי גבינת פרמז'ן, והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: תותים , איטליה , פסטה , בצק , רביולי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.