header

מתכון לסירניקי – הקינוח הרוסי האהוב עליי

כשהתארחתי לראשונה אצל ההורים של בן זוגי שעלו לארץ מברית המועצות, הם הגישו לי קינוח רוסי מסורתי בשם סירניקי, ואמרו שאני פשוט חייבת לנסות אותו. כשטעמתי אותו, גיליתי שאכן מדובר במעדן נפלא שמזכיר את בלינצ'ס הגבינה המעולים שסבתי נהגה להכין לי בילדותי. מאז, הפך הקינוח הזה לדרך המושלמת לחתום כל ארוחת שישי אצלם, ולאחד המאכלים האהובים עליי בעולם. בדיוק בשל כך, ובגלל העובדה שהכנתו זריזה וממש פשוטה, אני שמחה לשתף אותו עמכם היום. נסו את המתכון הקליל הבא לפנקייק הגבינה הרוסי ותראו שלא הגזמתי!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסירניקי – הקינוח הרוסי האהוב עליי מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לסירניקי:
ביצה - 1 (גדולה)
סוכר - 3 כפות
גבינת טוב טעם 3% - חבילה (ניתן להחליף בגביע גבינת קוטג' 3%)
קמח - 5 כפות, ועוד קצת
סוכר וניל - ½1 כפיות (לא חובה)
מלח - ¼ כפית
שמן - לטיגון עמוק
אופן הכנת הסירניקי:
  1. טרפו ביצה עם סוכר בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הוסיפו לקערה גבינה, קמח, סוכר וניל ומלח, והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם סמיך ודביק כמו של בצק.
  3. חלקו את התערובת ל-5-6 כדורים, וקמחו אותם מעט.
  4. שטחו את הכדורים עד לקבלת צורה של קציצות שעוביין כסנטימטר.
  5. חממו שמן על מחבת על גבי להבה בינונית-נמוכה, וטגנו את הסירניקי עד להשחמה, כ-5 דקות עבור כל צד.
  6. הגישו לשולחן וצפו למחמאות!
טיפ השף:
טיפ: ניתן לאכול את הסירניקי בעודו חם או קר הישר מהמקרר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.