header

מתכון לצ'ילי בירה

כשאנחנו חושבים על מנת תבשיל צ'ילי, רובנו מעלים בראשנו תהליך הכנה ארוך ומייגע שנדמה כי לוקח שעות, ולכן אנו נמנעים מלהכין מטעם ערב לחך זה. היום, כל החשיבה שלכם לגבי תבשיל צ'ילי הולכת להשתנות, זאת בשל המרכיב הסודי שבו וכמובן, תהליך ההכנה הקצר והפשוט שיעזור לכם להגיש מנה מנצחת לאורחים שלכם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לצ'ילי בירה מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לצ'ילי בירה:
שמן זית - 2 כפות
בצל - ½1 כוסות (קצוץ)
שיני שום - 8 (גדולות, קצוצות)
בשר טחון - 1.4 ק"ג
אבקת צ'ילי - 5 כפות
כמון - 1 כף
בזיליקום - 1 כפית (מיובש)
אורגנו - ½ כפית (מיובש)
טימין - ½ כפית (מיובש)
עגבניות מרוסקות - 2 פחיות (400 גרם לפחית)
בקבוק בירה - 1 (330 מ"ל, לבחירתכם)
רסק עגבניות - 200 גרם
שעועית מוכנה - 430 גרם (משומרת)
אופן הכנת הצ'ילי בירה:
  1. חממו שמן בסיר יצוק וגדול מעל אש בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו שום ובצל, וערבבו היטב כ-8 דקות, עד שהבצל יהיה שקוף.
  3. הוסיפו בשר טחון, פרקו אותו לחתיכות קטנות בעזרת כף עץ וערבבו כ-5 דקות עד שהבשר יאפיר.
  4. הוסיפו אבקת צ'ילי, כמון, בזיליקום, אורגנו וטימין, וערבבו יחדיו כ-2 דקות.
  5. הוסיפו לתערובת עגבניות מרוסקות, ציר מרק, בירה ורסק עגבניות, ערבבו היטב ובשלו עד שהנוזלים יצטמצמו למידה הרצויה – כשעה עד שעה וחצי, תוך ערבוב מדי פעם.
  6. הוסיפו שעועית, ערבבו יחדיו ובשלו לעוד 5 דקות.
  7. הסירו את הסיר מן האש, חלקו את תכולתו לצלחות והגישו חם אל השולחן.
טיפ השף:
את התבשיל ניתן לשמור בקירור עד 3 ימים מרגע ההכנה, ויש לחמם אותו לפני הגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.