header

מתכון לג'חנון מדפי אורז

את המאכל היהודי-תימני והאהוב ג'חנון כולנו מכירים, בין אם זה מהבית או בגלל השירות הצבאי ואולי אף ממקומות אחרים. אין ספק שהטעם האהוב של הג'חנון מוכר כמעט בכל חך בישראל, אבל רובנו נמנעים להכין ולאכול אותו כיוון שהוא דורש זמן הכנה ארוך והערך הקלורי שלו לא עוזר לנו לשמור על המשקל. לכן, לאחר שראינו כי יש חלופה מהירה ובריאה הרבה יותר לג'חנון, היינו חייבים לשתף את המתכון הזה אתכם מעמוד הפייסבוק של לידור רז-כהן. בואו להכין ג'חנון ב-15 דקות מדפי אורז – מתכון פשוט, מהיר ובריא!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
רכיבים לג'חנון מדפי אורז:
שמן זית - 1 כף
מים - 2 כוסות (קרים)
דבש - 1 כף
פפריקה - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הג'חנון מדפי אורז:
  1. ערבבו בקערה גדולה ביצים, שמן קנולה, מים, דבש ותבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. טבלו דף אורז בבלילה שהכנתם ואחרי שהוא מתרכך, הוסיפו עליו עוד דף אורז נוסף.
  3. פרסו נייר אפייה על משטח עבודה בגודל מתאים והברישו אותו בשמן זית.
  4. הרימו את שני דפי האורז הדבוקים מהבלילה והניחו על נייר האפייה.
  5. חזרו על סעיף 2 בשנית והניחו את שני דפי האורז הנוספים לצד השניים הקודמים כך שתיווצר לכם צורת אינסוף או שמונה מאוזן - ∞.
  6. הברישו את החלק העליון של דפי האורז בשמן זית וגלגלו את ארבעתם לכדי צורת ג'חנון והניחו בסיר.
  7. חזרו על פעולות אלו עד שתסיימו את כל דפי האורז וייווצרו לכם 5 ג'חנונים.
  8. הכניסו את הסיר אל תנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 10 דקות.
  9. הוציאו בזהירות את הסיר, חלקו את הג'חנונים לצלחות מתאימות והגישו לשולחן לצד רוטב עגבניות ביתי, ביצים קשות וסלט ירקות טרי.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את מנת הג'חנון לצד רוטב עגבניות ביתי, ביצים קשות וסלט ירקות טרי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.