header

מתכון לנתח קצבים עם תירס קלוי וירקות טריים

פרט למי שנמנע מאכילת בשר, כנראה שמעטים האנשים שלא נהנים מנתח קצבים טעים. ברוב המקרים הוא מוגש במסעדות, אבל אפשר להכינו גם בבית, ואם אפשר שהמנה תהיה גם דיאטטית על הדרך, אז הדבר מבורך כפליים. מזל שיש לכם אותנו, כי חיפשנו ומצאנו את המתכון המושלם שמשלב נתח קצבים במנה דיאטטית וטעימה במיוחד שתגרום לאורחים שלכם להתמכר אליה ולא להאמין שבכל מנה יש רק 311 קלוריות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לנתח קצבים עם תירס קלוי וירקות טריים מקור תמונה: eatingwell
רכיבים לנתח קצבים עם תירס קלוי וירקות טריים:
נתח קצבים - 450 גרם (ניתן להחליף בסטייק סינטה)
מלח - ¾ כפית (מחולקת)
פלפל שחור - ¾ כפית (מחולקת)
תירס - 1
שמן זית - 3 כפות (מחולקות)
עגבניות שרי - ½ כוס (חצויות)
בצל סגול - ¼ כוס (פרוס דק)
בזיליקום - 2 כפות (טרי וקרוע)
חומץ אורז - ½1 כפות
צ'ילי חריף - 1 (מגורען וטחון)
אופן הכנת הנתח קצבים עם תירס קלוי וירקות טריים:
  1. חממו גריל או מחבת פסים לחום בינוני-גבוה.
  2. תבלו את נתח הקצבים בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
  3. הברישו את הנתח ואת התירס בכף שמן אחת.
  4. הניחו את נתח הקצבים והתירס על הגריל – את התירס יש לצלות תוך סיבוב מתמיד במשך 8-10 דקות, את הנתח יש לצלות משני צדיו לפי מידת העשייה הרצויה, 6-8 דקות למידת עשייה מדיום-רר.
  5. הסירו את הנתח והתירס מן האש והניחו בצד להתקררות במשך 10 דקות.
  6. הסירו את התירס מהקלח שלו והניחו בצד.
  7. ערבבו בקערה בינונית עגבניות, בצל, בזיליקום, חומץ, צ'ילי, 2 כפות שמן, גרעיני תירס ו- ¼ כפית מלח ופלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. חלקו את תערובת הירקות ל-4 צלחות הגשה, חתכו את נתח הקצבים לרצועות, חלקו אותן באופן שווה לצלחות הירקות והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.