header

מתכון לקרוסטיני טחול

הקרוסטיני, בדומה לברוסקטה, מגיע אלינו מחבל טוסקנה שבאיטליה והוא מתאבן מיוחד, פשוט להכנה וטעים מאוד שעוזר להרגיע את הרעב בקרב האורחים. ברוב המקרים מניחים עליו ירקות קלויים או ממרחי כבד, אבל היום אתם תלמדו להכין קרוסטיני טחול טעים ומפתיע. את המתכון הבא ניתן להכין כפי שכתוב או לחלק את כמות הבשר שרשומה לחצי ולשלב כבד כדי להפוך את המרקם של הממרח לסמיך יותר.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקרוסטיני טחול מקור תמונה: julskitchen
רכיבים לקרוסטיני טחול:
טחול - 300 גרם
בצל - 1 (בינוני)
גזר - 1
פטרוזיליה - 1 (צרור)
שמן זית - 1 כף (גדולה)
צלפים מוחמצים - 1 כף (גדושה)
יין אדום - 1 כוס
רוטב עגבניות - לפי הטעם
ממרח אנשובי - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פרוסות לחם - 4 (חתוכות לחצי)
ביצה קשה - 2 (פרוסות)
אופן הכנת הקרוסטיני טחול:
  1. ראשית נקו את הטחול – קלפו את קרומיו ובעזרת כף גרדו את הבשר אל קרש חיתוך.
  2. קצצו היטב את בשר הטחול, אספו אותו לקערה קטנה והניחו בצד.
  3. קצצו בצל, גזר, גבעול סלרי, שום וצרור פטרוזיליה.
  4. חממו שמן זית בסיר נון-סטיק וטגנו את כל הירקות הקצוצים.
  5. לאחר שהם התרככו, הוסיפו את הטחול לירקות וערבבו כך שהבשר יעשה שחום ויתבשל היטב.
  6. הוסיפו כוס יין, הניחו לנוזלים להצטמצם מעט והוסיפו קצת רוטב עגבניות לפי הטעם כדי להוסיף צבע וטעם לממרח הטחול.
  7. הסירו את הסיר מן האש, הוסיפו כף צלפים ומעט ממרח אנשובי וערבבו היטב.
  8. לאחר שהתערובת התקררה מעט, העבירו אותה לבלנדר וטחנו את כולה היטב כך שייווצר לכם ממרח טחול בעל מרקם משחתי.
  9. מרחו את ממרח הטחול שיצרתם על פרוסות הלחם, הניחו פרוסת ביצה קשה או יותר על כל אחת והגישו אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ לקלות מעט את פרוסות הלחם בתנור כדי להעניק להן פריכות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.