header

מתכון לדג בס מוקפץ עם למון גראס

ברוב הפעמים כולנו מכירים את דרכי הבישול המקובלות לדגים כגון על האש, מחבת פסים, תנור ואפילו תבשילים לארוחת השבת. עם זאת, ישנן מנות דגים מפתיעות שמעוררות את כל הטעמים בפה בזכות הברקה רעיונית של שף מומחה בתחום. הברקה כזו תוכלו לגלות במתכון הבא של השף הצרפתי הידוע ז'ואל רובישון – מתכון לדג בס מוקפץ עם למון גראס.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדג בס מוקפץ עם למון גראס מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לדג בס מוקפץ עם למון גראס:
עגבנייה - 1 (בינונית, חתוכה לרבעים)
שמן זית כתית - 2 כפיות
שן שום - 1 (קטנה, קצוצה דק)
טימין - 1 גבעול
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן צמחי - 1 כוס (מחולקת)
למון גראס - 10 גבעולים (רכים, ⅔ תחתונים של הגבעולים קצוצים דק)
חמאה - 3 כפות (לא מלוחה, מחולקות)
בצל שאלוט - 1 (פרוס)
גרידת לימון - 1 רצועה (אורך 8 ס"מ)
יין לבן - ¼ כוס (יבש)
שמנת - 1 כוס
בצל ירוק - 4 (רק החלקים הלבנים והירוקים-בהירים)
כרישה - 1 (בינונית, חלק לבן בלבד חתוך לרצועות דקות)
פילה בס - 4 (ללא עור, כל חתיכה כ-170 גרם)
מיץ לימון - 2 כפיות (סחוט טרי)
אופן הכנת הדג בס מוקפץ עם למון גראס:
  1. חממו תנור ל-150 מעלות.
  2. רפדו תבנית קטנה בנייר אפייה ופזרו עליה את רבעי העגבניות, שום וטימין, תבלו במלח ופלפל וזלפו את שמן הזית מעל – סדרו כך שקליפות העגבניות פונות כלפי מעלה.
  3. הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך כשעה או עד להתרככות מלאה.
  4. הוציאו את התבנית, קלפו בזהירות את קליפות העגבניות, הסירו את הטימין והניחו את התבנית בצד.
  5. בזמן זה, חממו בסיר קטן ¾ כוס שמן צמחי עם קצת יותר ממחצית כמות הלמון גראס והביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה, ואז בשלו מעל אש נמוכה במשך 10 דקות.
  6. הסירו את הסיר מן האש והניחו אותו בצד להתקררות למשך 30 דקות ולאחר מכן סננו את השמן ושמרו אותו בצד.
  7. המיסו בסיר בינוני 2 כפות חמאה והוסיפו את בצל השאלוט, בשלו על אש בינונית עד שהוא מתרכך – כ-3 דקות.
  8. הוסיפו אל הסיר את שארית הלמון גראס וגרידת הלימון ובשלו מעל אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד במשך 10 דקות.
  9. הוסיפו אל הסיר יין לבן ובשלו על להצטמצמות הנוזלים – כ-3 דקות.
  10. הוסיפו אל הסיר את השמנת ובשלו מעל אש נמוכה עד שתכולת הסיר מצטמצמת לכמות של כחצי כוס – כ-15 דקות, ואז סננו את תכולת הסיר לכדי קבלה של רוטב.
  11. הרתיחו מים בסיר בינוני אחר ובשלו בתוכו את הבצל הירוק למשך דקה.
  12. העבירו באמצעות מלקחיים את הבצל הירוק לצלחת וחתכו אותו לחתיכות באורך 5 ס"מ.
  13. הוסיפו למים הרותחים את הכרישה החתוכה, בשלו כדקה, סננו אותה והניחו על מגבת נייר לייבוש.
  14. במחבת בינונית, חממו רבע כוס של שמן צמחי, הוסיפו את הכרישה וטגנו מעל אש בינונית עד לקבלת מרקם פריך, אך לא צבע שחום – כ-3 דקות.
  15. העבירו את הכרישה בעזרת כף מחוררת למגבות נייר, ספגו אותן מעט ותבלו במלח.
  16. העבירו את הבצל הירוק לתבנית העגבניות והחזירו אותה אל התנור.
  17. בזמן זה, חממו במחבת גדולה ¼ כוס משמן הלמון גראס שהכנתם.
  18. תבלו את חתיכות הבס במלח ופלפל והניחו אותן במחבת לבישול מעל אש בינונית-גבוהה עד להשחמה – כ-3 דקות מכל צד.
  19. העבירו את חתיכות הבס לצלחות הגשה, הוציאו את תבנית העגבניות מהתנור וסדרו מעל לכל חתיכת דג מעט מתכולת התבנית.
  20. חממו בסיר קטן את רוטב השמנת והביאו אותו לכדי רתיחה.
  21. הסירו מן האש, הוסיפו את מיץ הלימון והחמאה הנותרת וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  22. זלפו את הרוטב סביב כל חתיכה של דג וכן גם מעט משמן הלמון גראס שנותר.
  23. פזרו מעל לכל חתיכת דג מעט כרישה מטוגנת והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.