header

מתכון למלית דלעת, פלפל וארטישוק

כיסוני בצק ממולאים בדלעת, פלפל וארטישוק הם לא רק מנה שנחטפת מהצלחת, אלא גם מזון בעל ערך קלורי נמוך יחסית ומקור מצוין לוויטמינים ומינרלים. מומלץ להכין כמות נכבדה של מלית כי המנה הבאה פשוט תיחטף מהשולחן!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למלית דלעת, פלפל וארטישוק מקור תמונה: mysanfranciscokitchen
רכיבים למלית דלעת וארטישוק:
דלעת - 225 גר'
פלפלים ירוקים - 2 (או אדומים)
לבבות ארטישוק - 200 גר' (כחצי אריזה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
זרעי כמון - קורט
שמן קנולה - 2 כפות
כרישה - 270 גר'
כוסברה - 1 כפית
רכיבים לשקיות פילו:
בצק פילו - 4 דפים
שמן - מעט (למריחת העלה)
אופן הכנת המלית דלעת וארטישוק:
  1. חתכו את הדלעת, הפלפל והארטישוק לחתיכות גסות.
  2. סדרו את הירקות על תבנית אפייה מצופה בספריי שמן ופזרו עליהם באופן שווה ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור.
  3. הכניסו לתנור, אפו בחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, והקפידו להפוך את הירקות עד לריכוכם משני הצדדים. עם תום האפייה, הוציאו את התבנית מן התנור והניחו את האנטיפסטי שהכנתם להצטנן מעט.
  4. חממו שמן במחבת על אש בינונית וטגנו במשך כדקה את זרעי הכמון עד שעולה ריח קלוי.
  5. הוסיפו את הכרישה וטגנו כ-8 דקות נוספות עד לקבלת מרקם רך.
  6. הכניסו לתערובת הכרישה את האנטיפסטי, הוסיפו עוד ¼ כפית פלפל ו-¼ כפית מלח ופזרו באופן שווה כפית אחת של כוסברה.
  7. טגנו וערבבו את התערובת במשך 5-10 דקות נוספות.
  8. כבו את האש והניחו לבלילה להצטנן מעט. כעת, יש לכם מילוי נהדר, צמחוני ומשביע למאפה!
אופן הכנת השקיות פילו:
  1. מירחו עלה במעט שמן, הניחו מספר כפות מהמלית במרכז העלה, הרימו את הקצוות וקישרו גבעול כוסברה על מנת שלא יפתח.
  2. חיזרו על הפעולה עד לגמר המלית או העלים.
  3. הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.
מקור: אפרת.ש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.