header

מתכון לתפוחי אדמה ברוטב שום

תפוחי אדמה אפויים הם מאכל אהוב כמעט בכל רחבי העולם, אבל כאשר זה נוגע למטבח הרומני שידוע בחיבתו לשום, המנה הזו מקבלת טעמים יותר מיוחדים שקשה להישאר אדישים אליהם. למזלכם גם לא צריך לעבוד קשה כדי להכין אותה, כפי שאפשר לראות הודות למתכון הרומני לתפוחי אדמה אפויים ברוטב שום, שיכול לשמש גם בתור מטבל טעים במיוחד.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתפוחי אדמה ברוטב שום מקור תמונה: jocooks
רכיבים לתפוחי אדמה אפויים ברוטב שום:
ראש שום - 1 (מקולף וכתוש)
מלח - לפי הטעם
שמן זית - 5 כפות (מחולקות)
פטרוזיליה - 1 כפית (קצוצה)
מים - ¼ כוס
תפוחי אדמה - 6 (גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התפוחי אדמה אפויים ברוטב שום:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות.
  2. הניחו בקערה שום וקמצוץ מלח, ובעזרת עלי החלו למעוך את השום עד לקבלת מרקם משחתי.
  3. הוסיפו לשום המעוך כף שמן זית, פטרוזיליה ומים וערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד, ולאחר מכן הניחו בצד.
  4. לאחר שחתכתם את תפוחי האדמה, הניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה וזלפו מעל שמן זית וחצי מכמות רוטב השום שהכנתם. תבלו עם מלח ופלפל לטעמכם.
  5. כסו את התבנית עם רדיד אלומיניום והכניסו לתנור למשך 30 דקות.
  6. הוציאו את התבנית והסירו את רדיד האלומיניום, החזירו את התבנית לתנור לעוד 30 דקות.
  7. הוציאו את התבנית וזלפו מעל את רוטב השום שנותר או השתמשו בו כמטבל לצד תפוחי האדמה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.