header

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וקישואים

תפוחי אדמה נחשבים לפחמימה בריאה ממנה ניתן להכין מאכלים טעימים ואהובים, ולכן הם נחשבים למאוד פופולריים במחוזותינו. חלקנו כנראה מעדיפים לקבל אותם כצ'יפס, מבלי לדעת שאפשר להשתמש בהם בפשטידות נפלאות שיגרמו לנו ללקק את האצבעות. דוגמה לאחת כזאת שמשלבת באופן מושלם בינם לבין קישואים, היא הפשטידה החלבית המפתיעה הבאה שתהפוך את הארוחה שלכם למיוחדת. אם אתם רוצים לשמח את אהוביכם עם מנה טעימה, שונה וקלילה להכנה – כדאי שתנסו את המתכון הבא.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וקישואים מקור תמונה: natashaskitchen
רכיבים לפשטידת תפוחי אדמה וקישואים:
קישוא - 1 ק"ג
תפוח אדמה - 1 ק"ג
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אורגנו - ½ כפית
שמנת לבישול - 500 מ"ל (2 כוסות) (עדיפות לשמנת 38% שומן)
גבינת פרמז'ן - ½1 כוסות (מגורדת)
שיני שום - 2 (כתושות)
בצל ירוק - 3 כפות (מחולקות, קצוץ, ניתן להחליף בעירית)
אופן הכנת הפשטידת תפוחי אדמה וקישואים:
  1. ערבבו בקערה בינונית שמנת, גבינת פרמז'ן, שיני שום ובצל ירוק.
  2. חתכו את הירקות לטבעות: את הקישואים בעובי של כסנטימטר, ואת תפוחי האדמה כחצי סנטימטר - כמו בתמונה המצורפת. preperation מקור תמונה: natashaskitchen
  3. העבירו את הטבעות שחתכתם לקערה ותבלו במלח, פלפל שחור ואורגנו.
  4. העמידו את טבעות הירקות בתבנית בגודל של 9X13 אחת אחרי השנייה לסירוגין כפי שניתן לראות בתמונה. אם יש לכם יותר טבעות של תפוחי אדמה, תוכלו לשים שתיים מהן ברצף.
  5. שפכו בצורה שווה את תערובת הקרם שהכנתם בסעיף הראשון, ולאחר מכן בזקו מעליה את חצי כוס גבינת הפרמזן שנותרה. preperation מקור תמונה: natashaskitchen
  6. הכניסו את התבנית לתנור ללא כיסוי, בחום של 200 מעלות למשך 45-40 דקות או עד לקבלת גוון חום והזהבה בשולי הפשטידה. מומלץ לבדוק עם מזלג האם תפוחי האדמה מספיק רכים, ואם הם לא – חממו לעוד מספר דקות.
  7. לאחר מכן, הוציאו את הפשטידה מהתנור ותנו לה להתקרר למשך 10 דקות. לבסוף, פזרו מעליה את הבצל הירוק הנותר והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.