header

מתכון לצ'אטני שסק ובצל

הצ'אטני הנפלא הזה לוקח את השסק הטרי למחוזות אחרים ויכול להיות מושלם כמטבל לנאצ'וס ופסטלים של תפוחי אדמה, שיזכו לתוסף מתקתק וייחודי. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לצ'אטני שסק ובצל מקור תמונה: food52
רכיבים לרכיבים:
שמן - כף
כמון - ½ כפית
זרעי חרדל - 1 כפית
אבקת קארי - 1 כפית
שסק - 10 יחידות (קלופות, מגולענות וחתוכות לגודל בינוני)
בצל - 1 גדול (חתוך לגודל בינוני)
שן שום - ½ (כתושה)
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי, מגורר)
פלפל צ'ילי - 1 (חתוך דק)
סוכר - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הרכיבים:
  1. חממו את השמן בסיר קטן והוסיפו את הכמון, זרעי החרדל והקארי, טגנו אותם יחד תוך כדי בחישה למשך כדקה.
  2. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו אותם עד לריכוך.
  3. הוסיפו לסיר את חתיכות השסק יחד עם החומץ, הסוכר, פלפל הצ'ילי, הג'ינג'ר והמלח והביאו לרתיחה.
  4. כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה-בינונית למשך כ-30 דקות, או עד להתאדות רוב הנוזלים וקבלת תערובת במרקם של סירופ.
  5. צננו את המטבל לטמפרטורת החדר והעשירו בעזרתו את החטיפים והכיסונים שלכם. ניתן לשמור את המטבל במקרר ולאכול אותו גם קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.