header

מתכון לסלט מירקות צלויים - סלטה מאשוויה

סלט המשאוויה הוא אחד הסלטים הטריפוליטאים המוכרים ביותר לכל יוצאי העדה, ובשנים האחרונות הוא הפך ללהיט גם בקרב ישראלים רבים בני עדות אחרות. אופן ההכנה פשוט וקל, והטעם הנהדר של צליית הירקות יוצר את אחת ממנות הסלט הטעימות שייצא לכם לטעום. לאחר שתכינו את הסלט הזה פעם אחת, אתם תרצו להכין אותו כמעט בכל פעם שיזדמן לכם.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט מירקות צלויים - סלטה מאשוויה מקור תמונה: 4.bp.blogspot
רכיבים לסלטה מאשוויה:
עגבניות - 5 (בינוניות, חצויות)
פלפלים ירוקים - 3 (מתוקים, מגולענים וחתוכים לרצועות עבות)
בצלים - 2 (בינוניים, ללא קליפה וחצויים)
פלפל חריף - ⅔ (מגולען)
חציל - 1 (לא חובה)
שיני שום - 5 (שלמות וקלופות)
זרעי קימל - 1 כף (טחונים)
מלח - לפי הטעם
ביצים קשות - 2 (חתוכות לרבעים)
זיתים - חופן (מגולענים)
שמן זית - 2-3 כפות
אופן הכנת הסלטה מאשוויה:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 250 מעלות יחד עם התבנית.
  2. כאשר התבנית רותחת, הניחו עליה את הירקות במפוזר, ואת השום שימו הכי קרוב לדלת התנור כדי שתוכלו להוציא אותו בשלבים הראשונים, שלא יישרף.
  3. צלו את הירקות עד שהקליפה שלהם מקבלת כוויות ונעשית שחורה באזורים נרחבים שלה, לאחר מכן הוציאו את הירקות מהתנור וקלפו את הקליפה שלהם. (זמן ההכנה של הירקות שונה אחד מהשני, כך שאם אתם רואים שירק אחד מוכן לפני סוג אחר, הוציאו אותו שלא יישרף יתר על המידה.)
  4. לאחר שהסרתם את החלקים השרופים מהירקות, הכניסו אותם אל מעבד מזון וטחנו אותם יחד. כאן יש שתי גרסאות – אחת היא לטחון אותם למרקם מעט גרגירי אבל אחיד (כמו בתמונה) וגרסה שנייה היא לקצוץ גס שיראו חלקי ירקות קטנים אבל לא טחונים לגמרי.
  5. תבלו במלח וקימל וערבבו. הוציאו את תכולת הסלט אל קערה מתאימה, הניחו מעליה את רבעי הביצים, פזרו זיתים וזלפו שמן זית.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.