header

מתכון לארטישוק ממולא בכרישה וגבינת פרמז'ן

הטעם האדמתי של הארטישוק הולם במדויק את הטעם החרפרף של הכרישה, אליו מתווספים פירורי הלחם שמעניקים לו פריכות עדינה. כל אלו ביחד יוצרים מנה מפתיעה וטעימה שכל אחד שיטעם ממנה ימהר לדלות מכם את המתכון...

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לארטישוק ממולא בכרישה וגבינת פרמז'ן
רכיבים לארטישוק ממולא:
לימון - 1 (חצוי)
ציר - 1 כוס (מאבקת מרק עוף פרווה)
רכיבים למלית וסיום המנה:
כרישה - 3 (מקלות)
שיני שום - 2 (כתושות)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה דק)
מלח - לפי הטעם
פירורי לחם - 2 כוסות
שמן זית - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורדת)
אופן הכנת הארטישוק ממולא:
  1. בעזרת סכין הסירו את העלים הקטנים שסמוכים לגבעול הארטישוק, כולל הקצוות הקשים שלהם, וגזרו את קצוות העלים החיצוניים הגדולים של הארטישוק באמצעות מספריים.
  2. לאחר מכן, חתכו את קצה גבעול הארטישוק וקלפו את הקליפה שלו בעזרת סכין, כך שכל המעטפת הקשה של גבעול הארטישוק תוסר.
  3. חתכו באמצעות סכין את השליש העליון של הארטישוק, חצו אותו לשניים ושפשפו היטב כל חצי ארטישוק בחצי לימון, כדי למנוע ממנו מלהשחים. לאחר מכן הסירו בעזרת סכין את פנים הארטישוק (החלק הקוצני והשעיר שלו), אך היזהרו שלא להסיר את לב הארטישוק (החלק התחתון של הארטישוק), שסמוך לגבעול.
  4. שפשפו שוב כל חתך שנעשה בארטישוק עם חצי הלימון.
  5. הניחו את חצאי הארטישוקים בתבנית אפייה עמוקה ופזרו מעל מלח ופלפל שחור.
  6. צקו את כוס מרק העוף אל תוך התבנית בין הארטישוקים, כסו אותה בנייר כסף ואפו בתנור למשך 40 דקות בחום של 190 מעלות.
אופן הכנת המלית וסיום המנה:
  1. שטפו היטב את מקלות הכרישה, חתכו את קצה גבעוליהן והסירו עלים שחורים אם קיימים כאלו. חצו אותם לשניים לאורכם, שטפו שוב וקצצו אותם לפרוסות דקות.
  2. חממו 2 כפות שמן זית במחבת בינונית, הוסיפו לתוכה את פרוסות הכרישה וטגנו אותן למשך כמה דקות עד שהן יתרככו.
  3. לאחר מכן, הוסיפו את השום, טגנו למשך כ-2 דקות נוספות ותבלו במלח ופלפל שחור.
  4. הסירו מהאש, והוסיפו את פירורי הלחם וגבינת הפרמז'ן לתוך תערובת הכרישה, ערבבו היטב והעבירו לקערה.
  5. בתום 40 הדקות, הוציאו את הארטישוקים מהתנור, מלאו אותם במלית הכרישה, כסו שוב בנייר הכסף ואפו את הארטישוקים בתנור לעוד 20 דקות. להזהבת הארטישוקים, הסירו את נייר הכסף (בתום 20 הדקות) ותנו לארטישוקים להישאר בתנור ל-15 דקות נוספות.
  6. אם בשלב זה שמתם לב שכל המרק התאדה, הוסיפו מעט מים לתחתית התבנית.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.