header

מתכון לתפוחי אדמה צלויים ועסיסיים

תפוחי אדמה צלויים הם מעדן אמיתי, אבל לפעמים הם נצרבים יתר על המידה וממש לא נעים לאכול אותם. לכן אם אתם מתכננים להכין תפוחי אדמה צלויים ורוצים שהם יהיו צרובים במידה, אך שיישארו רכים מבפנים ולא קשים, אתם מוכרחים לנסות את המתכון שלפניכם שללא ספק יגרום לכם ולבני המשפחה להתאהב במנה המדהימה הזו.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לתפוחי אדמה צלויים ועסיסיים מקור תמונה: completerecipes
רכיבים לתפוחי אדמה צלויים:
תפוחי אדמה - ½1 קג' (קלופים וחתוכים לפלחים בעובי 2 ס"מ)
חמאה - 4 כפות (מומסת)
טימין - 1 כפית (מיובשת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ציר ירקות - 1 כוס (מתכון לציר ירקות או 1 כוס מים חמים מעורבבים עם 1 כפית אבקת מרק ירקות)
מיץ לימון - 1 כף (לא חובה)
שיני שום - 2 (קלופים ומעוכים מעט)
אופן הכנת התפוחי אדמה צלויים:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. הכניסו אל קערה גדולה חמאה מומסת, טימין, מלח, פלפל ותפוחי אדמה. ערבבו היטב כך שכל פרוסות תפוחי האדמה יהיו מרוחות בחמאה ובתבלינים.
  3. סדרו את תפוחי האדמה על התבנית בשכבה אחת (אם אין דיי מקום השתמשו בתבנית נוספת).
  4. כעת הכניסו את התבנית אל התנור החם, במדף השני, וצלו במשך 10-15 דקות או עד לקבלת גוון חום-זהוב, הפכו את תפוחי האדמה שבתבנית לצד השני וצלו עוד 10-15 דקות לקבלת גוון זהה גם בצד זה.
  5. לאחר שתפוחי האדמה הזהיבו גם בצד השני, הפכו שוב את תפוחי האדמה לצד שהנחתם אותם בו בהתחלה וצקו את ציר הירקות, מיץ הלימון והשום אל תוך התבנית. הכניסו לתנור ואפו עוד כ-10 דקות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.