header

מתכון לעוגת כוסמת תאנים ודבש

כקונדיטורית אשר אופה ומבשלת בריא, בחרה אריאל ברי בן חמו להשתמש בכוסמת לעוגת התאנים ודבש המדהימה שלה. השילוב הנהדר בין המרכיבים שלה לא רק יוצר עוגה עסיסית, טעימה ומיוחדת, אלא גם הופך את הקינוח המושלם הזה למנה מלאה ביתרונות בריאותיים שיגרמו לכם לאכול וליהנות מכל ביס.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת כוסמת תאנים ודבש מקור תמונה: barieli
רכיבים לעוגה:
כוסמת ירוקה - ¾ כוס (שטופה ומושרת ללילה)
שמן זית - 2 כפות
דבש - ¼ כוס
טחינה - 2 כפות (משומשום מלא)
מיץ תפוזים - ½ כוס + כף
קינמון - ½ כפית
בננה - 1 (בשלה, קטנה)
תמצית וניל - 1 כפית
גרידת לימון - מ-½ לימון
מלח - קורט
סודה לשתייה - ½ כפית
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים גס)
תאנים - 7 (חתוכות לרבעים)
דבש - 2 כפות (לזיגוג)
אופן הכנת העוגה:
  1. הכניסו את הכוסמת הירוקה אל קערת מעבד מזון והפעילו יחד עם שמן, דבש, טחינה, מיץ תפוזים, קינמון, בננה, וניל וגרידת לימון.
  2. העבירו את תכולת קערת מעבד המזון אל קערה בינונית והוסיפו מלח וסודה לשתייה, ערבבו ידנית עם מטרפה או כף.
  3. כעת הוסיפו את האגוזים הקצוצים אל הקערה, ערבבו שוב לאיחוד מלא וצקו את הבלילה שנוצרה אל תוך תבנית אינגליש קייק.
  4. סדרו את התאנים מעל לבלילה והכניסו לאפייה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
  5. אפו במשך כ-30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר אל מרכז העוגה יוצא לח מאוד. אל דאגה העוגה ממשיכה להיאפות עוד קצת מחוץ לתנור.
  6. לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין, זלפו מעל לתאנים והעוגה את הדבש.
  7. כל מה שנותר לכם כעת הוא לפרוס את העוגה ולהגיש!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.