header

מתכון לבורקיטס חציל וגבינה בולגרית מקמח מלא

בורקס מוכר וידוע לשמצה כמזון לא בריא, עובדה נכונה כאשר מדובר במוצר תעשייתי שמופק מקמח לבן ומרגרינה, אבל כשמדובר במתכון של אריאל ברי בן חמו שכולל קמח מלא ושמן צמחי, זה כבר משהו שונה. המנה המצוינת הזו יכולה להוות פתיחה מושלמת לארוחת בוקר, שתהפוך לכם את היום לטעים ומאושר יותר, וגם כתוספת נהדרת לכל ארוחה שאתם מגישים בזמן אירוח או מפגש משפחתי.
זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבורקיטס חציל וגבינה בולגרית מקמח מלא מקור תמונה: barieli
רכיבים למלית:
חציל - 1
גבינה בולגרית - ⅓ חבילה (5% - כ-70 גרם)
רכיבים לבצק:
קמח חיטה מלאה - ½2 כוסות
סודה לשתייה - ½ כפית
מים - ½ כוס + 1 כף (רותחים)
שמן - ½ כוס
ביצה - 1 (טרופה עם מעט מים – למריחה לפני אפייה)
שומשום מלא - מעט (לקישוט - לא חובה)
אופן הכנת המלית:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות, חצו את החציל וקלו אותו בתוכו למשך כ-40 דקות.
  2. כאשר החציל מוכן הוציאו אותו מהתנור והניחו לו להצטנן.
  3. כעת הסירו את קליפת החציל, קצצו היטב את בשר החציל על קרש חיתוך והכניסו אותו לקערה גדולה.
  4. פוררו גבינה בולגרית אל תוך קערת החציל המגורד וערבבו היטב, בינתיים, הניחו בצד עד לשימוש והחלו בהכנת הבצק.
אופן הכנת הבצק:
  1. ערבבו קמח, מים, סודה לשתייה ושמן בקערה גדולה. היזהרו שכן המים צריכים להיות רותחים ולכן מומלץ להתחיל לערבב עם כף ואז לעבור ללישה ידנית עד לקבלת כדור חלק ואחיד.
  2. כעת, צרו 2 כדורים שווים בגודלם והניחו אחד מהם בצד.
  3. רדדו את אחד מכדורי הבצק לעלה דק על משטח העבודה שלכם וקרצו עיגולים בעזרת כוס זכוכית.
  4. הניחו מעט מלית בכל עיגול בצק, הרטיבו מעט את אחד מהשוליים וסגרו יחד עם החלק הנגדי כדי ליצור מעיין חצי ירח. אחרי שסיימתם עם הכדור הראשון, עשו את אותו הדבר עם כדור הבצק השני.
  5. הניחו את כל הבורקיטס בתבנית אפייה מרחו מעט ביצה ופזרו מעט שומשום, הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ואפו כ-30 דקות או עד שהמאפים נעשים זהובים ופריכים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.