header

מתכון בריא למרק שום ובצל

המתכון שלפניכם מלווה אותי עוד מילדות, כשבכל תחילת עונת גשמים סבתי הייתה מכינה לנו את מרק השום והבצל המדהים הזה כדי להגן עלינו מפני החורף. כששאלנו אותה מדוע היא מכינה את המרק הזה, היא נהגה לומר ששום ובצל הם האנטיביוטיקה של הטבע, וכך היא יכולה לשמור עלינו מפני מחלות החורף. לכן, אם מתחשק לכם לפנק את יקיריכם ולדאוג לבריאותם, הכינו להם את המרק הטעים הזה, שיהפוך למנה הכי מבוקשת אצלכם בכל הימים הקרים.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון בריא למרק שום ובצל מקור תמונה: lifecurrentsblog
רכיבים למרק שום ובצל:
ראש שום - 1 (גדול)
שמן זית - ½1 כפות (מחולקות)
בצל - 9 כוסות (כ-4 בצלים, פרוסים דק)
כרישה - ½2 כוסות (פרוסות)
מלח - 1 כפית (מחולקת)
טימין - 1 כפית
קמח - 2 כפות
יין לבן - ⅓ כוס (יבש)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות, או 4 כוסות מים חמים מעורבבים עם 3 כפיות אבקת מרק ירקות)
חלב - 2 כוסות
טימין - 6 גבעולים (לקישוט)
פלפל שחור - לפי הטעם (לקישוט)
אופן הכנת המרק שום ובצל:
  1. ראשית, חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. כעת קלפו את הקליפה החיצונית של ראש השום, אך אל תפרידו את שיני השום אחת מהשנייה. עטפו את השום ברדיד אלומיניום, הניחו על התבנית והכניסו לאפייה למשך כשעה אחת.
  3. בסיום אפיית השום, הניחו לו להתקרר מעט כ-10 דקות ולאחר מכן קלפו את שיני השום בקלות והניחו בצלחת קטנה עד לשימוש.
  4. בעוד השום בתנור, חממו 1 כף שמן בסיר גדול על חום בינוני, הוסיפו בצל וכרישה ובשלו כ-30 דקות תוך ערבוב מדי פעם. הוסיפו מעט מים אם הבצל מתחיל להתבשל מהר מדי.
  5. הוסיפו לסיר חצי כפית מלח ואת כפית הטימין וערבבו היטב. בשלו עוד כ-30 דקות נוספות או עד שהבצל מתחיל לקבל גוון חום זהוב. (גם כאן תוכלו להוסיף מעט מים אם הבצל מתחיל להשחים מהר מדי).
  6. כעת הוסיפו את הקמח לסיר עם הבצל וערבבו כדקה, צקו את היין והציר והביאו לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-30 דקות.
  7. בסיום זמן הבישול, הכניסו את השום הקלוף למעבד מזון, צקו פנימה גם את תוכן הסיר ואת שאר המלח שבמתכון והפעילו עד לקבלת תערובת חלקה. (ניתן לעשות זאת בשתי פעמים אלא אם גודל הבלנדר שלכם יכול להכיל את כל הכמות).
  8. לאחר הטחינה, צקו את התערובת אל סיר גדול, הוסיפו את החלב ובשלו כ-8 דקות או עד שהמרק מחומם היטב. העבירו לקעריות הגשה, הניחו עלי טימין לקישוט עם מעט פלפל שחור גרוס גס והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.