header

מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית – פיצה שוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס הן מהסוג האהוב ביותר על ילדים ומבוגרים כאחד, אך החיסרון הגדול איתן הוא העובדה שהן נגמרות מהר מאוד. לכן בפעם הבאה שמתחשק לכם עוגיות טעימות לאחר שאלה חוסלו מהצנצנת, אל תתאכזבו ונסו את מתכון ה"פיצה" שוקולד צ'יפס שלפניכם, שייקח לכם קצת יותר זמן מהרגיל לטרוף את כולה בשל גודלה הייחודי.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית – פיצה שוקולד מקור תמונה: tiffinandteaofficial
רכיבים לעוגיית שוקולד-צ'יפס:
חמאה - 125 גרם (¼1 חבילות)
אבקת סוכר - 100 גרם (כ-1 כוס)
סוכר חום - 100 גרם (בהיר, ½ כוס)
ביצה - 1
תמצית וניל - 1 כפית
קמח לבן - 225 גרם (¾1 כוסות)
מלח - ¼ כפית
אבקת אפייה - 2 כפיות
שוקולד צ'יפס - 100 גרם
אבקת סוכר - מעט (לבזיקה)
אופן הכנת העוגיית שוקולד-צ'יפס:
  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. כעת, הכניסו אל קערת מערבל המזון חמאה, סוכר, ביצה ותמצית וניל. הפעילו עד שכל חומרי הבצק יתאחדו, רק היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  3. לאחר הערבול הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה והמלח, והפעילו שוב את מעבד המזון עד ליצירת בצק.
  4. הוסיפו את השוקולד צ'יפס לתערובת הבצק וערבבו עד להטמעתו.
  5. הניחו את הבצק בתבנית פיצה מברזל יצוק עם דפנות מעט גבוהות ובקוטר 22-24 ס"מ, הדקו את הבצק בעזרת האצבעות לגובה אחיד על כל התבנית והכניסו לתנור לאפייה בת 10-12 דקות או עד להזהבה.
  6. לאחר שה-"פיצה" מוכנה, הוציאו אותה מהתנור, הניחו לה מעט להתקרר והגישו עם מעט בזיקה של אבקת סוכר מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.