header

מתכון לקציצות כוסמת טבעוניות ללא גלוטן

קציצות הכוסמת הללו מזכירות מעט את כדורי הפלאפל, אך אלו טעימות ובריאות יותר מכיוון שהן אפויות ומכילות רכיבים שונים ומזינים יותר. הרכות של הקציצות והטעם שגובל בשלמות, יכולים ללא ספק להיות הבחירה המושלמת של ילדיכם ושלכם לקראת ארוחת הצהריים הקרובה. אז אל תתלבטו, אלא היכנסו אל המטבח וטגנו את מנת הקציצות שתשמח את כל בני הבית.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות כוסמת טבעוניות ללא גלוטן מקור תמונה: blog.fablunch
רכיבים לקציצות:
כוסמת - 1 כוס
מים - 3 כוסות
מלח - לפי הטעם
תפוחי אדמה - 2-3 (בינוניים, קלופים)
פלפל שחור - לפי הטעם
פפריקה - ¼ כפית
כוסברה - ¼ כפית (מיובשת)
פטרוזיליה - ¼ כפית (מיובשת)
אבקת שום - מעט
אופן הכנת הקציצות:
  1. שטפו את הכוסמת מתחת למים זורמים למשך 1-2 דקות וסננו את הנוזלים. כעת העבירו את הכוסמת אל סיר בינוני, צקו 3 כוסות מים, פזרו מעט מלח והביאו לרתיחה.
  2. כאשר המים רותחים, הנמיכו את הלהבה לנמוכה ביותר ובשלו מכוסה למשך כ-15 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
  3. בינתיים, גרדו את תפוחי האדמה במגרדת (פומפייה) אל תוך קערה, העבירו למסננת וסחטו את הנוזלים שניגרים מתפוחי האדמה.
  4. כעת, כשהכוסמת מבושלת ותפוחי האדמה עם הרבה פחות נוזלים, העבירו אותם לקערה גדולה והוסיפו פלפל שחור, פפריקה, פטרוזיליה, כוסברה ואבקת שום. ערבבו יחדיו לעיסה, צרו כ-35 כדורים שווים והניחו על מגש.
  5. לאחר שסיימתם להכין את כל הכדורים, חממו מחבת גדולה מעל להבה בינונית, צקו את שמן הענבים וחכו שיתחמם. הכניסו את כל קציצות הכוסמת אל תוך המחבת בשכבה אחת וכסו למשך כ-5 דקות עד שהן ישחימו. טגנו כל צד במשך כ-5 דקות כאשר המחבת מכוסה, ולבסוף הגישו לצד רוטב פסטה או אכלו את הקציצות כפי שהן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.