header

מתכון לתבשיל בקר עם פירות מיובשים

תבשילי בקר עם פירות יבשים אהובים על אנשים רבים, ונראה שלכל עדה יש גרסה משלה לקדירה הייחודית הזו. המתכון שלפניכם אוניברסלי ובהחלט ייערב לחך של כל מי שאוהב את השילוב בין מרקמו וטעמו של הבשר לצד המתקתקות של הפירות היבשים.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל בקר עם פירות מיובשים מקור תמונה: australianbeef
רכיבים לתבשיל בקר:
שמן - 2 כפות
בשר בקר - 1 ק"ג (לבישול ארוך, חתוך לקוביות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
קינמון - 1 כפית (טחון)
בצל - 1 (גדול, קלוף וחתוך לקוביות)
ציר עוף - 4 כוסות (מתכון לציר עוף , או 4 כוסות מים מעורבבות עם 3 כפיות אבקת מרק עוף)
שזיפים מיובשים - 100 גרם (מגולענים)
מים - 1 כוס (במידת הצורך)
שקדים - חופן (פרוסים)
אופן הכנת התבשיל בקר:
  1. חממו שמן במחבת על אש גבוהה, טגנו את בשר הקדירה יחד עם מלח, פלפל וקינמון עד להשחמתו ולאחר מכן העבירו אותו לסיר גדול.
  2. עתה, טגנו באותה המחבת את הבצל, ולאחר כ-5 דקות הוסיפו את ציר העוף. המתינו עד לרתיחתה של התערובת, ולאחר מכן צקו אותה אל הסיר עם הבשר.
  3. בשלו את בשר הקדירה על אש נמוכה במשך כשעה ורבע והוסיפו מים במידת הצורך כדי שלא יתייבש.
  4. עם תום הבישול הראשוני, הוסיפו לסיר את המשמשים והשזיפים ובשלו במשך כ-15 דקות נוספות או עד שהבשר יתרכך לחלוטין.
  5. פזרו מעל התבשיל שקדים פרוסים דק והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.