header

מתכון לסלט פתיתים, אגוזי מלך ודובדבנים

כבר מילדות למדנו שפתיתים אוכלים עם שניצל, קציצות או נקניקיות, והיום זה נראה כאילו שאין ילד בישראל שלא גדל על השילוב המיוחד הזה. אך מהפתיתים אפשר להכין הרבה יותר מנות משאתם חושבים, כאלה שגם מכילות פירות וירקות ושמות אותם במרכז, ודוגמה נפלאה לכך היא מתכון סלט הדובדבנים והפתיתים שלפניכם.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט פתיתים, אגוזי מלך ודובדבנים מקור תמונה: thefoodblog
רכיבים לסלט:
שמן זית - 3 כפות
פתיתים - ½1 כוסות (עגולים לא מבושלים)
מים - 2 כוסות (רותחים)
דובדבנים - 2 כוסות (טריים מגולענים וחצויים)
זיתים שחורים - 1 כוס (מגולענים)
אגוזי מלך - ½ כוס (קלויים וקצוצים גס)
גבינת פטה - 1 כוס (מפוררת)
מיץ לימון - 4 כפות
טימין - 2 כפות (עלים טריים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
אופן הכנת הסלט:
  1. חממו 1 כף שמן זית בסיר בינוני מעל להבה בינונית והוסיפו את הפתיתים. טגנו וערבבו אותם למשך כ-3 דקות.
  2. הוסיפו 2 כוסות מים רותחים, כסו ובשלו עד שהפתיתים מוכנים (כ-10 דקות או בהתאם להוראות היצרן).
  3. כבו את האש והסירו את המכסה.
  4. הוסיפו את שאר שמן הזית, ערבבו היטב והניחו בצד עד שהפתיתים יתקררו לגמרי.
  5. לאחר שהפתיתים התקררו, העבירו את תוכן הסיר אל קערת הגשה גדולה והוסיפו לתוכה את כל שאר מרכיבי המתכון הנותרים. ערבבו היטב והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.