header

מתכון לכדורי בשר ותפוחי אדמה בציפוי פירורים פריכים

את מתכון כדורי הבשר המצופים הזה אתם הולכים להכין הרבה מאוד בתקופה הקרובה, וזאת מכיוון שכל המשפחה שלכם עומדת להתאהב בטאפס הטעים והמדליק הזה. הגודל המדויק, המראה והטעם המיוחד יגרמו גם לאלה שלא אוהבים כדורי בשר לנקות את הצלחת ולבקש תוספת שנייה.
זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לכדורי בשר ותפוחי אדמה בציפוי פירורים פריכים מקור תמונה: urbancookery
רכיבים לכדורי בשר:
תפוחי אדמה - 2 (בינוניים, מבושלים ומגוררים דק)
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (קצוץ דק)
סטייק סינטה - 225 גרם (חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ)
שיני שום - 2 (כתושות)
קמח - 3 כפות
מים - 1 כוס
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
ביצים - 2 (טרופות מהולות עם 1 כפית מים)
קמח - 1 כוס (לציפוי)
פרורי לחם - ½1 כוסות (מוזהבים)
שמן - לטיגון עמוק
אופן הכנת הכדורי בשר:
  1. חממו 1 כף שמן זית בסיר בינוני מעל להבה בינונית-גבוהה והכניסו פנימה את הבצל וקוביות הבשר, בשלו במשך 8 דקות תוך ערבוב תדיר עד שהבצל נעשה שקוף והבשר מקבל גוון אפרפר.
  2. הוסיפו את השום ובשלו עוד 2 דקות נוספות.
  3. הכניסו לתערובת את 3 כפות הקמח, ערבבו היטב ובשלו כדקה. צקו את המים באיטיות והביאו לרתיחה.
  4. צמצמו את הנוזלים כמה שאפשר, כבו את האש והניחו בצד עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
  5. כאשר תערובת הבשר התקררה לגמרי, הוסיפו לתוכה את תפוחי האדמה המגוררים, פטרוזיליה, מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב. בסיום הכניסו למקרר לצינון.
  6. בינתיים הכינו 3 קעריות: אחת עם ביצים טרופות, השנייה עם קמח והשלישית עם פירורי לחם.
  7. הכינו תבנית עם נייר אפייה, הוציאו את קערת תערובת הבשר וצרו ממנה כדורים בגודל אחיד.
  8. גלגלו כל כדור בקמח, לאחר מכן טבלו בביצה ולבסוף גלגלו בתוך קערת פירורי הלחם והניחו על נייר האפייה שבתבנית.
  9. בסיר בינוני, חממו את השמן לטיגון עמוק, וכאשר השמן חם אך לא מעלה עשן, הכניסו מספר כדורים מצופים אל תוך השמן וטגנו עד לקבלת גוון חום-זהוב.
  10. הוציאו למסננת והגישו לצד מיונז או כל מטבל אהוב אחר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.