header

מתכון לתפוחי אדמה קטנטנים אפויים במלח ורוטב עשבי תיבול

אחרי שתכינו אותם פעם אחת תגלו ששום ארוחה גדולה כבר לא שלמה ללא תפוחי האדמה הטעימים והמיוחדים האלה. לא מאמינים? כדאי שתנסו את המתכון הזה כבר עכשיו ותיווכחו שאנו צודקים, רק שימו לב, עליכם להיזהר מכיוון שתפוחי האדמה האלו ממכרים!
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לתפוחי אדמה קטנטנים אפויים במלח ורוטב עשבי תיבול מקור תמונה: bbcgoodfood
רכיבים לתפוחי אדמה:
תפוחי אדמה - 600 גרם (קטנים, שלמים ועם הקליפה)
מלח - 1 כפית (מלאה)
מים - כ-300 מ"ל
רכיבים לסלסה:
נענע - חופן
בזיליקום - חופן
פטרוזיליה - חופן
שמן זית - 6 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם (רק אם יש צורך)
פלפל שחור - לפי הטעם (רק אם יש צורך)
אופן הכנת התפוחי אדמה:
  1. הכניסו את תפוחי האדמה השלמים אל סיר רחב דיו, וודאו שכולם יהיו בשכבה אחת ויגעו בתחתית הסיר.
  2. פזרו את המלח בסיר, צקו את המים, כסו את הסיר, הדליקו את הלהבה על חום בינוני-גבוה והביאו לרתיחה.
  3. בשלו את תפוחי האדמה עד להתאדות המים והתרככותם של תפוחי האדמה. המשיכו בבישול עד להיווצרות שכבת מלח לבנה ודקה על הקליפה, ובינתיים הכינו את הסלסה.
  4. לאחר שתפוחי האדמה מוכנים כבו את האש, והוציאו אותם אל צלחת הגשה. זלפו מעט סלסה מעל או הגישו בצלוחית קטנה לצד המנה.
אופן הכנת הסלסה:
  1. הכניסו את חומרי הסלסה אל מעבד מזון וקצצו בפולסים קצרים עד להיווצרות רוטב ירוק ומעט סמיך.
  2. טעמו ושפרו טעמים על ידי הוספת פלפל או מלח רק אם צריך (קחו בחשבון שתפוחי האדמה מלוחים).
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.