header

מתכון לירכי עוף בתנור עם שזיפים ואניס

אם מתחשק לכם להפתיע את הסועדים שלכם עם מתכון מיוחד, טעים ונהדר כדאי לכם להכיר את המנה שתעורר הכי הרבה התפעלות והתקהלות, ירכי עוף עם שזיפים ואניס. מעבר לטעם הייחודי של האניס שמהווה את אחד המרכיבים הסודיים במנה, התבלין המופלא הזה עשיר ביתרונות בריאותיים רבים שמסייעים לשמירה על רמות לחץ דם תקינות ומניעת קרישי דם. מהמתכון שלפניכם אתם מרוויחים כפול, גם מנה טעימה וקלה להכנה וגם מנה בריאה!
 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לירכי עוף בתנור עם שזיפים ואניס מקור תמונה: organicnews.us
רכיבים לתבשיל:
ירכי עוף - 4 יחידות
רוטב סויה - 4 כפות
קינמון - ½ מקל
שמן זית - 1 כף
פלפל צ'ילי - 1-2 יחידות (טרי, פרוס וללא גרעינים)
שזיפים - 16 יחידות (חצויים ומגולענים)
סוכר חום - 2 כפות (דמררה)
אופן הכנת התבשיל:
  1. הכניסו את הירכיים אל תוך שקית גדולה וחזקה.
  2. הוסיפו לתוך השקית את רוטב הסויה, שמן הזית, 5 התבלינים, כוכב האניס וחצי מקל הקינמון, ערבבו היטב והכניסו למקרר לכשעתיים. (ניתן לשמור במקרר עד יומיים).
  3. לאחר זמן ההשריה הנדרש, קחו תבנית עם דפנות גבוהות, הניחו בתוכה את השזיפים, הפלפל הפרוס והסוכר החום, ערבבו היטב והניחו מעל את ירכי העוף.
  4. צקו את רוטב ההשריה מהשקית על העוף שבתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות לשעתיים עד שעתיים וחצי, עד שבשר העוף יתנתק בקלות מהעצם.
  5. הסירו את כוכב האניס ומקל הקינמון, וטעמו את הרוטב שבתבנית על מנת לדעת אם צריך לשפר טעמים ולהוסיף עוד קצת רוטב סויה.
  6. העבירו את העוף לצלחות, צקו מעט מהרוטב שבתבנית והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.