header

מתכון לגרנולה ביתית עם יוגורט של שקמה כהן צדק

המנה הבאה היא פתרון מושלם לנשנוש אהוב שמתאים לכל שעה במהלך היממה, כשאופן ההכנה הפשוט והמהיר שלה מאפשר לייצור קינוח זמין ובריא שישאיר אתכם שבעים לפחות עד הארוחה הגדולה הבאה. אז למה אתם מחכים? גשו למטבח והכינו את תערובת הגרנולה הבסיסית הבאה שתהיה  זמינה להתקף הרעב הבא שלכם, ואם אתם רוצים גם שמעו לעצתנו - כדאי לכם להכפיל ואף לשלש את הכמות הרשומה שלא תתחרטו לכשיגמר לכם המלאי.
זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לגרנולה ביתית עם יוגורט של שקמה כהן צדק מקור תמונה: שקמה כהן צדק
רכיבים לגרנולה:
שיבולת שועל - 4 כוסות (עבה לא אינסטנט)
גרעיני חמנייה - 1 כוס (או שומשום, אפשר לשלב ביניהם)
שמן קוקוס - ¼ כוס
מייפל - ½ כוס (טבעי)
מלח אטלנטי - ½ כפית
קינמון - 1 כפית
פתיתי קוקוס - ½ כוס
יוגורט עיזים - לפי הטעם (או כבשים)
אופן הכנת הגרנולה:
  1. הדליקו מראש תנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
  2. בינתיים כשהתנור מתחמם ערבבו שיבולת שועל, אגוזים, קוקוס, גרעיניי חמנייה, קינמון, מייפל, שמן קוקוס ומלח יחדיו בקערה ופזרו הכל על תבנית המרופדת בנייר אפייה.
  3. כשהתנור הגיע לטמפרטורה הרצויה, הכניסו את התבנית לתוכו וקלו כ-30 דקות או עד ששיבולת השועל מקבלת פריכות במידה האהובה עליכם. ערבבו כל כמה דקות על מנת שכל התערובת תקבל קלייה אחידה וכדי שלא ייחרך, ערבבו גם לאחר ההוצאה מהתנור שלא יהיו חלקים שיקבלו לחות.
  4. לאחר צינון מלא, אחסנו בקופסה אטומה ושמרו במקום קריר ויבש. הגישו על שכבות של יוגורט עיזים ותוכלו להמתיק עוד קצת אם רצו עם דבש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.