header

מתכון למשקה קפה חם עם ביצים בסגנון ויאטנמי

אולי אתם חושבים שזה מוזר לשלב טעמים של קפה וביצה, אך את המשקה הבא מגישים בבתי קפה רבים בהאנוי, בירת וייטנאם, והוא נחשב לפופולרי מאוד. טעמו של המשקה המיוחד הזה מזכיר עוגת טירמיסו איטלקית במרקם נוזלי ומתקתק, כך שאם תרצו ליהנות גם ממשקה מפנק וגם מקינוח טעים, כדאי שתנסו את המתכון הבא.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למשקה קפה חם עם ביצים בסגנון ויאטנמי מקור תמונה: howstuffworks.
רכיבים למשקה:
אספרסו - ⅓ כוס (או קפה נמס, רותח)
מים - 3 כוסות (רותחים)
סוכר - 1 כפית
וניל - ½ כפית (לא חובה)
אופן הכנת המשקה:
  1. קחו קערה בינונית והניחו בתוכה את כוס הקפה הרותח, לאחר מכן צקו מים רותחים לתוך הקערה עד לחצי מגובה הכוס על מנת שהמשקה יישאר חם.
  2. הכניסו 2 חלמונים לקערה נפרדת, הוסיפו 1 כפית סוכר, 3 כפות חלב מרוכז, ½ כפית תמצית וניל והקציפו בעזרת מיקסר ידני כ-3 דקות או עד לקבלת מרקם אוורירי וגוון בהיר. הוסיפו 1 כף מהאספרסו לתערובת והקציפו קלות כ-30 שניות.
  3. בדקו שהמים בקערה עדין רותחים, אם לא החליפו אותם במים רותחים חדשים.
  4. הוציאו כ-5-6 כפות מהמשקה הרותח לכוס נפרדת והניחו בצד.
  5. כאשר האספרסו חם מאוד בתוך הקערה, החלו למזוג את תערובת החלמונים אל תוך האספרסו בלי לערבב והניחו בצד כחצי דקה.
  6. הוסיפו את יתרת הקפה ששמתם בצד מעל הקצף וערבבו בעדינות. הסירו מהמים הרותחים, נגבו את התחתית והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.