header

מתכון לתבשיל פול איראני עם ביצים

במטבח הפרסי יש מגוון רחב של מאכלים מיוחדים וטעימים, אך את המנה המצוינת הבאה לא הרבה אנשים מכירים. מקורו של מתכון תבשיל הפול והביצים שלפניכם הוא במחוז גילן שבצפון איראן, אך אין שום סיבה שהוא לא יזכה לפופולריות גם במטבח שלכם. למרות שמקורה במטבח שידוע בשל מנות בשריות רבות, מנת הביצים שלפניכם מתאימה לצמחונים והיא אף בעלת ערכים תזונתיים טובים למדי.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל פול איראני עם ביצים מקור תמונה: persianmama
רכיבים לתבשיל:
פול - 800 גרם (קפוא או טרי)
חמאה - 120 גרם
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ⅛ כפית (גרוס)
שיני שום - 2 (קצוצות)
כורכום - ¾ כפית
שמיר - 1 כוס (טרי, קצוץ או ¼ כוס מיובש)
בצל - 1 (קצוץ ומטוגן היטב ב-3 כפות שמן)
מים - ½2 כוסות (חמים)
אופן הכנת התבשיל:
  1. הפשירו לחלוטין את הפול תחת זרם מים פושרים.
  2. הניחו סיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו חמאה, פול, מלח, פלפל ובשלו כ-7 דקות או עד שרוב נוזלי הפול מתאדים. ערבבו בתדירות גבוהה ובעדינות על מנת שלא לשבור את הפול.
  3. הנמיכו את החום לבינוני, הוסיפו בצל מטוגן, כורכום, שמיר קצוץ ושום. ערבבו ובשלו עוד כ-2 דקות נוספות.
  4. הוסיפו את המים החמים, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש לנמוכה ביותר. כסו את הסיר ובשלו אותו במשך כ-30 דקות.
  5. לאחר זמן הבישול הזה צרו 4 גומות בתבשיל הפול וצקו בכל גומה ביצה אחת, כסו ובשלו עד להתמצקות הביצים לפי מידת העשייה האהובה עליכם והגישו חם לצד לחם או אורז .
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.