header

מתכון לקציצות כרובית וגבינה

ילדים לא מתחברים לכרובית בצורתה המקורית ובכך מפספסים את יתרונותיה הבריאותיים, בעוד שאנו ההורים חושבים על כל דרך יצירתית על מנת שיאכלו את הירק הבריא הזה. בעזרת מתכון הכרובית במילוי גבינה הבא, תוכלו ליצור עבורם את המנה האידיאלית שתגרום להם להתאהב בכרובית ועל ידי כך תוכלו להכניס אותה לתפריט השבועי שלהם. 
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות כרובית וגבינה מקור תמונה: kirbiecravings
רכיבים לקציצות:
כרובית - 1 ראש (בינונית, מחולקת לפרחים קטנים ללא הגזע)
ביצה - 1
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורדת)
אורגנו - 1 כפית (או תערובת עשבי תיבול איטלקיים)
גבינת צ'דר - 2 פרוסות (עבות או גבינת צ'דר מגוררת)
אופן הכנת הקציצות:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. הכניסו למעבד מזון את פרחי הכרובית וטחנו לגודל של גרגירי אורז.
  3. העבירו את הכרובית לקערה עמידה למיקרוגל והפעילו למשך כ-2 דקות. הכרובית אמורה להתרכך ולהיות חמה.
  4. ערבבו את הכרובית והחזירו למיקרוגל לעוד כ-3 דקות נוספות, בדקו אם הכרובית התייבשה מהחימום, ואם לא הפעילו את המיקרוגל למשך 5 דקות נוספות.
  5. סחטו את הכרובית דרך חיתול בד והגירו את עודפי הנוזלים.
  6. החזירו לקערה, צננו מעט, והוסיפו פנימה את הגבינה, הביצה ותערובת התבלינים. ערבבו היטב והניחו על נייר אפייה 4 חלקים. שטחו על התבנית, צרו מרובעים כמו פרוסת לחם והכניסו לתנור לאפייה של כ-15-18 דקות או עד לגוון זהוב כהה. preperation מקור תמונה: kirbiecravings
  7. לאחר שבצק הכרובית מוכן צננו אותו כמה דקות והעבירו שני בסיסים למחבת או תבנית של תנור. הניחו פרוסה של גבינת צ'דר על כל בסיס ומעליהם את מרובעי הכרובית הנותרים. preperation מקור תמונה: kirbiecravings
  8. אם החלטתם לאפות בתנור, הכניסו למשך כ-5-10 דקות עד שהגבינה נמסה לחלוטין. אם אתם מטגנים במחבת – הניחו את הבסיס על מחבת מעט משומנת, שימו מעל גבינה ואת המרובע הנוסף, וכסו בעזרת מכסה למשך מספר דקות עד להמסת הגבינה.
  9. הגישו חם לצד סלט.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.