header

מתכון לפאי ארוג צבעוני במילוי אוכמניות

את המנה הבאה אף אחד לא יאמין שהכנתם בעצמכם, אך תוכלו להוכיח זאת בעזרת המתכון הבא שבידכם. בעזרתו תלמדו כיצד להכין פאי צבעוני טעים ומתוק שילהיב את כל מי שיראה אותו – אין אחד שלא ירצה לטעום ואף לקבל את המתכון מכם!
זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון לפאי ארוג צבעוני במילוי אוכמניות מקור תמונה: tasty
רכיבים לחמאת סלק:
סלק - 1 (ללא עלים, מאודה)
חמאה - 270 גרם (¾2 חבילות)
רכיבים לבצק סלק צבוע:
קמח - 2 כוסות (כ-250 גרם)
סוכר - 2 כפות
מלח - ½ כפית
מיץ סלק - 6 כפות (קר)
רכיבים לבצק רגיל:
קמח - 1 כוס (כ-125 גרם)
סוכר - 1 כף
מלח - ¼ כפית
חמאה - 150 גרם (לא מלוחה, חתוכה לקוביות וקרה)
מים - 3 כפות (קרים)
רכיבים למילוי והרכבת הפאי:
אוכמניות - ½3 כוסות (טריות או קפואות - כ-350 גרם)
מיץ לימון - 2 כפיות
סוכר - ¾ כוס (150 גרם)
מלח - ½ כפית
קמח טפיוקה - 3 כפיות
ביצה - 1 (טרופה)
מים - 1 כפית
סוכר חום - 2 כפות
אופן הכנת החמאת סלק:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות, עטפו סלק ברדיד אלומיניום והניחו אותו על משטח אפייה מרופד בנייר אפייה.
  2. אפו את הסלק למשך שעה, או עד שניתן יהיה להחדיר דרכו מזלג בקלות.
  3. קלפו בזהירות ועם כפפות את קליפת הסלק.
  4. העבירו את הסלק למעבד מזון והפעילו עד שתתקבל מחית במרקם חלק.
  5. הכניסו לקערה בינונית 3 כפות ממחית הסלק שהכנתם וערבבו בעזרת מרית יחד עם החמאה עד שהיא מקבלת צבע ורדרד אחיד. preperation
  6. עטפו את חמאת הסלק בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעתיים לפחות.
  7. את שאר מחית הסלק ערבבו עם חצי כוס מים חמים והשאירו בצד כ-5 דקות. לאחר מכן סננו את הנוזל והשתמשו בו להכנת בצק הסלק.
אופן הכנת הבצק סלק צבוע:
  1. העבירו לקערת מעבד המזון את הקמח, הסוכר והמלח, וערבלו את הכל בפולסים 2-3 פעמים.
  2. הוציאו את חמאת הסלק שהכנתם בשלב הקודם מהמקרר, חתכו אותה לקוביות והכניסו למעבד המזון. הפעילו בפולסים 8-10 פעמים, עד שמתקבלים גושי חמאה בגודל שלא עולה על זה של אפונה. preperation
  3. העבירו את הבצק לקערה גדולה, לושו בעזרת הידיים, או ערבבו עם מרית והוסיפו בהדרגה מיץ סלק - כף אחת בכל פעם - עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. preperation
  4. לושו את הבצק על משטח עבודה וחלקו אותו ל-2 עיגולים שווים. עטפו אותם בניילון נצמד והשאירו במקרר למשך הלילה. preperation
אופן הכנת הבצק רגיל:
  1. הכניסו לקערת מעבד מזון את הקמח, הסוכר והמלח, וערבלו את הכל בפולסים 2-3 פעמים.
  2. הוסיפו את החמאה הקרה וערבלו בפולסים 8-10 פעמים, עד שמתקבלים גושי חמאה בגודל שלא עולה על זה של אפונה.
  3. העבירו את הבצק לקערה גדולה, לושו בעזרת הידיים, או ערבבו עם מרית והוסיפו בהדרגה מים קרים - כף אחת בכל פעם - עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  4. לושו את הבצק על משטח עבודה, עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך הלילה.
אופן הכנת המילוי והרכבת הפאי:
  1. הכניסו אוכמניות, מיץ לימון, סוכר, מלח וטפיוקה לקערה גדולה וערבבו עד שהחומרים משתלבים היטב.
  2. הוציאו מהמקרר כדור בצק סלק אחד שהכנתם בשלב הקודם והניחו אותו על משטח עבודה מקומח. השתמשו במערוך כדי לשטח אותו לעיגול בעובי 30 ס"מ – הוסיפו עוד קמח אם יש בכך צורך. preperation
  3. הניחו את הבצק לתוך תבנית פאי בגודל 24 ס"מ, והסירו את קצוות הבצק כך שיתאים לגודל התבנית. preperation
  4. העבירו את המילוי לתבנית הפאי. preperation
  5. הוציאו את בצק הסלק השני מהמקרר והניחו אותו על משטח עבודה מקומח. השתמשו במערוך כדי לשטח אותו לעיגול בעובי 30 ס"מ – הוסיפו עוד קמח אם יש בכך צורך. עשו זאת גם עם הבצק הרגיל.
  6. השתמשו בסרגל כדי לחתוך את בצק הסלק והבצק הרגיל לרצועות ברוחב 1 ס"מ, והניחו את הרצועות על גבי תבנית הפאי בצורת שתי וערב. חתכו את הקצוות הרצועות שנותרו מחוץ לתבנית הפאי. preperation
  7. הכניסו את הפאי למקרר למשך שעה אחת.
  8. לאחר שעה, חממו את התנור ל-220 מעלות וערבבו בקערה ביצה טרופה עם כפית מים.
  9. מרחו את הביצה על הפאי ופזרו מעל סוכר חום. כסו את קצוות הפאי ברדיד אלומיניום.
  10. הכניסו את הפאי לתנור ואפו למשך 10-15 דקות, עד שהחלק העליון מתחיל להשחים.
  11. הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות, והמשיכו לאפות למשך 40-45 דקות, עד שהמילוי הפנימי מתחיל לבעבע והבצק אפוי היטב.
  12. תנו לפאי להתקרר במשך שעה בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן הגישו ואכלו. בתיאבון
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.