header

מתכון למרק אגוזים גאורגי - סגרובֶה

מתכון המרק שלפניכם מגיע אלינו מגאורגיה ונקרא סגרובֶה. את המנה המיוחדת הזו, העוברת בין אם לבת במשך דורות, נהגו להכין בעיקר בליל הסדר והיא נחשבה למנה מפנקת ועשירה שכולם חיכו לקבלה. מתכון המרק המקורי בשרי ומכיל גרונות עוף, אך כאן ניתנת האפשרות להכין את המאכל המסורתי הנהדר הזה גם למי שלא אוכל בשר.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון למרק אגוזים גאורגי - סגרובֶה מקור תמונה: jaggerypepper
רכיבים למרק אגוזים:
בצל - ½ (בינוני קלוף וקצוץ)
שמן קנולה - 2 כפות (לטיגון הבצל)
שום - 1 (קצוץ)
מלח - ¼ כפית (שטוחה)
פפריקה מתוקה - ¼ כפית (שטוחה)
מים - ¾ כוס
רסק עגבניות - ½ כוס
אגוזי מלך - 3 כפות (טחונים)
רוטב תמרינדי - ½ כפית
אופן הכנת המרק אגוזים:
  1. בשלו את הביצים בסיר קטן במשך 10-15 דקות, ולאחר מכן קלפו אותן והניחו בצד.
  2. צקו את השמן אל תוך סיר בינוני והניחו מעל להבה בנונית-גבוהה.
  3. הכניסו פנימה את השום והבצל וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף, הוסיפו את התבלינים, ערבבו, צקו את המים והביאו לרתיחה.
  4. הוסיפו לסיר את רסק העגבניות, האגוזים הטחונים ורוטב התמרינדי וערבבו היטב.
  5. הוסיפו את הביצים הקשות ובשלו במשך כ-30 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט.
  6. הגישו עם מצה מפוררת ועוד חופן של אגוזים גרוסים.
טיפ השף:
ניתן להוסיף תפוח אדמה לבישול ולרסק אותו אל תוך המרק כדי שיהיה יותר סמיך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.