header

מתכון לפיצה שכבות עבה במיוחד

פיצה זה אחד המאכלים הכי אהובים שקיימים במטבח האיטלקי. בצק השמרים החם עם הרוטב האדום ומגוון הגבינות המותכות, יוצרים שילוב מפנק שמגרה את בלוטות הטעם. למתכון הפיצה הבא יש שתי שכבות בצק עם שכבות מילוי שונות שיוצרות את אחת המנות הטעימות שייצא לכם לטעום.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיצה שכבות עבה במיוחד מקור תמונה: blog.kingarthurflour
רכיבים לבצק:
קמח - 4 כוסות
קמח תירס - 3 כפות (לא קורנפלור)
מלח - ¾1 כפיות
שמרים יבשים - ¾2 כפיות
שמן זית - 2 כפות
חמאה - 4 כפות (מומסת)
מים - 1 כוס + 2 כפות (פושרים)
שמן קנולה - 2 כפות
רכיבים לרוטב והמליות:
תרד - 400 גרם (קצוץ גס)
קמח - 4 כפות (לתרד)
גבינת מוצרלה - 200 גרם + 350 גרם (מחולקת ומגורדת)
גבינת פטה - 1 כוס (מפוררת)
עגבניות מרוסקות - 750 גרם (מקופסת שימורים)
שיני שום - 3-4 (כתושות)
סוכר - 1 כף
שמן זית - 2 כפות (לטפטוף)
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו את כל מרכיבי הבצק למעט 2 כפות שמן קנולה לקערת המיקסר וערבלו עד לקבלת בצק חלק ואחיד, כ-10-15 דקות.
  2. שמנו קערה עם 2 כפות שמן קנולה והוציאו את הבצק לתוכה.
  3. הניחו לבצק לתפוח עד כפי שניים מנפחו ההתחלתי, כ-60 דקות. בינתיים הכינו את הרוטב והמליות.
אופן הכנת הרוטב והמליות:
  1. ערבבו בקערה את התרד עם קמח, 200 גרם גבינת מוצרלה וכוס גבינת פטה.
  2. את העגבניות המרוסקות ערבבו בקערה נפרדת עם השום והסוכר והניחו בצד.
  3. לאחר שהבצק תפח, חממו תנור ל-210 מעלות, שמנו תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24-28 ס"מ וחלקו את הבצק ל-2 חלקים שווים.
  4. רדדו חלק 1 של הבצק לעובי של כ-1 ס"מ ובקוטר גדול מהתבנית כך שיכסה את הדפנות ויותר. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
  5. רדדו את כדור הבצק הנוסף לגודל הקוטר הפנימי של התבנית.
  6. פזרו על הבצק שכבה עבה של תערובת התרד והגבינות וכסו מעל בשכבת הבצק המרודד. העלו את דפנות הבצק הגדול לתוך התבנית וגלגלו כלפי פנים לסגירת החלק התחתון של הפיצה. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
  7. נעצו סכין מספר פעמים בשכבת הבצק העליונה מבלי לפגוע בתחתית על מנת לאפשר לאדים הנוצרים באפייה לצאת. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
  8. צקו לפי הצורך מתערובת העגבניות על הבצק המחורר, פזרו מעל את יתרת גבינת המוצרלה וזלפו מעט משמן הזית מעל כל הפיצה כולל השוליים. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
  9. הכניסו לתנור ואפו כ-25 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב חום והמילוי מבעבע. שחררו מהתבנית הקפיצית והניחו למנוחה לאחר האפייה כ-10 דקות. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.