header

מתכון לסופגניות פרג אפויות

מי שאמר שסופגניות הן רק לחנוכה כנראה לא מכיר את מתכון סופגניות הפרג הללו שיככבו על שולחן הפורים שלכם. הטעם הנהדר והמרקם הממכר יגרמו לכם לאכול אותן אחת אחרי השנייה, ואם בכל זאת מישהו יתהה לפשר הסופגנייה בפורים, תמיד תוכלו לומר בחיוך שהסופגנייה התחפשה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסופגניות פרג אפויות מקור תמונה: bakerbynature
רכיבים לסופגניות:
קמח - ¼1 כוסות
אבקת אפייה - ¼1 כפות
מלח - ½ כפית
זרעי פרג - ½2 כפות
סוכר - ½ כוס
גרידת לימון - 2 כפיות
חמאה - ½2 כפות (מומסת)
ביצה - 1 (גדולה, בטמפרטורת החדר)
תמצית וניל - 1 כפית
תמצית לימון - ½ כפית
חלב - ½ כוס
רכיבים לזיגוג:
אבקת סוכר - ¼1 כוסות (ללא גושים)
חלב - 1 כף
מלח - ¼ כפית
מיץ לימון - 1 כף (או יותר אם יש צורך)
גרידת לימון - 1 כפית
אופן הכנת הסופגניות:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית האפייה.
  2. בקערה קטנה ערבבו יחד קמח, מלח, פרג ואבקת אפייה והניחו בצד.
  3. הכניסו לקערה גדולה סוכר וגרידת לימון, וערבבו יחד עד שהסוכר מקבל טעם וניחוח לימוני עדין.
  4. הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו עד לאיחודה עם הסוכר.
  5. הוסיפו ביצה, תמצית וניל ותמצית לימון תוך ערבול מתמיד. לאחר מכן הוסיפו את החלב.
  6. הוסיפו את הרכיבים היבשים שבקערה הקטנה וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  7. צקו את התערובת לתוך תבנית שקעים עם חור במרכז, מלאו כ-⅔ והכניסו לאפייה למשך 10-12 דקות או עד לקבלת גוון זהוב מעט בחלק העליון של המאפה.
  8. הוציאו את הסופגניות מהתנור, אפשרו להן להתקרר מעט ובינתיים הכינו את הזיגוג.
אופן הכנת הזיגוג:
  1. ערבבו את כל הרכיבים יחד עד לקבלת משחה חלקה ונוזלית מעט.
  2. טבלו כל סופגנייה בחלקה העליון והניחו על צלחת הגשה, צננו מעט והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.