header

מתכון למרק שום

לשום יש תדמית של ירק בעל ריח חזק שגורם לדחייה, אך בו בזמן ככזה שאי אפשר לבשל בלעדיו. לרוב משתמשים בו לתיבול מאכלים או רטבים, אך הכנת מנה ששום הוא הכוכב הראשי בה, לבטח לא עלה על דעתכם. אם כך כדאי לכם לנסות את מתכון מרק השום הקטיפתי והטעים הבא, וליהנות ממנה בריאה במיוחד שעוזרת להתחסן ולהתחזק מפני מחלות החורף. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק שום מקור תמונה: yummly
רכיבים למרק שום:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 12 (קלופות)
מלח - לפי הטעם
מרק עוף - ¼6 כוסות (מתכון לציר עוף, או ניתן להמיר ב-6 כוסות מים ו-6 כפיות אבקת מרק עוף)
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - ¾ כוס (קצוצה דק)
קרוטונים - ¾1 כוסות
אופן הכנת המרק שום:
  1. הכניסו לסיר בינוני מרק צח ושום, הניחו מעל להבה בינונית-גבוהה והביאו לרתיחה.
  2. בשלו עוד כ-15 דקות עד לריכוכם של שיני השום.
  3. הוציאו את שיני השום, רסקו אותן כמה שאפשר והחזירו אותן לסיר.
  4. הנמיכו את הלהבה לנמוכה, ובינתיים טרפו את הביצים בקערה נפרדת.
  5. הוסיפו את שמן הזית , המלח והפלפל השחור לסיר המרק וערבבו היטב.
  6. העבירו מעט מן הנוזל החם לקערת הביצים, ערבבו היטב, וצקו את הביצים לתוך סיר המרק תוך ערבול קל. היזהרו שלא ירתח, מזגו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.