header

מתכון לעוגת תפוחים קלה להכנה

לקינוח תמיד יהיה מקום בבטן גם לאחר ארוחה דשנה ומלאה, בייחוד כשמדובר בעוגת תפוחים רכה, עסיסית ומתובלת בטוב טעם. מקור המתכון הבא מיוחס למטבח היהודי ההולנדי, שמוכיח כי ניתן להכין קינוח שווה וטעים במיוחד גם כאשר אין לכם הרבה זמן וכוח להשקיע באפייה. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת תפוחים קלה להכנה מקור תמונה: betterbakingbible
רכיבים לעוגת תפוחים:
תפוחי עץ - 4 (בינוניים, קלופים, ללא ליבה וחתוכים דק)
מלח - 1 כפית
אבקת אפייה - 2 כפיות
סוכר חום - 4 כפיות
קינמון - 4 כפיות
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח מחיטה מלאה - ½1 כוסות
מים - ½ כוס
גזר - ½ כוס (מגורד)
גרידת לימון - מ-½ לימון
שמן - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
אופן הכנת העוגת תפוחים:
  1. חממו תנור ל-170 מעלות ושמנו תבנית אפייה בגודל 25X35 ס"מ.
  2. הכניסו את התפוחים החתוכים לקערה ופזרו קינמון וסוכר יחד, ערבבו היטב והניחו בצד.
  3. בקערה אחרת, ערבבו יחדיו אבקת אפייה, מלח ואת שני הקמחים.
  4. הוסיפו לקערה מים, גזר, גרידת לימון, תמצית וניל וביצים וערבבו היטב יחדיו.
  5. הוסיפו אל הקערה את תערובת התפוחים, ערבבו יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה והעבירו אותה אל תבנית האפייה.
  6. אפו במשך כשעה ורבע או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
  7. צננו מעט והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.