header

מתכון לתבשיל שעועית תוניסאי - פקיילה

הפקיילה היא אחת מהמנות שמייצגות את המטבח היהודי התוניסאי, ונהוג להכין את המתכון הזה לארוחות שבת בצהריים, חגים ואירועים חשובים במיוחד. את הפקיילה מכינים מעלי תרד טריים, וסוד הקסם של המנה הוא סבלנות. למרות שתהליך ההכנה קצר יחסית, זמן הבישול ארוך, אך לאחר שטועמים את התבשיל הטעים והמשובח הזה, מבינים שהסבלנות משתלמת. בתיאבון!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל שעועית תוניסאי - פקיילה מקור תמונה: 196flavors
רכיבים לתבשיל שעועית - פקיילה:
שעועית - 450 גר' (מושרית ללילה)
תרד - 1 קג' (טרי או קפוא)
שמן - ¼ כוס
בצל - 1 (בינוני, טחון)
שיני שום - 6 (כתושות)
בשר בקר - 1 קג' (חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ)
אריסה - 1 כף
נענע - 1 צרור (קצוץ דק)
כוסברה - 1 צרור (קצוץ דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל שעועית - פקיילה:
  1. קצצו את התרד דק כל האפשר, טגנו בסיר עם שמן מעל להבה בינונית וערבבו תכופות על מנת שלא ישרף. המשיכו עד שהתרד מצטמצם ומקבל גוון שחור אך לא שרוף.
  2. לאחר שהתרד מוכן, סננו את השמן מהתרד.
  3. החזירו את השמן המסונן לסיר וטגנו בו את השום, הבצל, האריסה והבשר למשך כ-7 דקות.
  4. הוסיפו לסיר שעועית, תרד, מלח ופלפל, וכסו במים כ-5-8 ס"מ מעל כל המרכיבים של התבשיל.
  5. בשלו את תכולת הסיר מעל לאש נמוכה בין שעתיים לשלוש או עד שהבשר רך דיו - כחצי שעה לפני סוף הבישול, הוסיפו את הכוסברה והנענע.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.