header

מתכון לקרפלך תפוחי אדמה וגבינת פרמז'ן

מתכון הקרפלך החלבי של סבתא יטי הוא אחד מהמנות הסודיות שמעולם היא לא הייתה מוכנה לספר עליו לאיש. את המתכון המיוחד היא העבירה לאחרונה לבנותיה, לאחר שכבר לא יכלה עוד לעמוד במטבח, והן ביקשו את רשותה לשתף את מתכון הקרפלך הנהדר שלה על מנת שכולם יוכלו להנות מהמנה היהודית המסורתית שעוברת מדור לדור. למרבה השמחה היא נתנה את הסכמתה עם חיוך גדול, ולכם נותר רק ליהנות ממנו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקרפלך תפוחי אדמה וגבינת פרמז'ן מקור תמונה: images.khoeplus24h
רכיבים לבצק:
שמן צמחי - 2 כפות
מים - ¼ כוס
מלח - מעט
רכיבים למלית תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה - 1 קג' (בינוניים, קלופים)
חלב - 3 כפות
חמאה - 3 כפות
גבינת פרמז'ן - 3 כפות (מגורדת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמנת חמוצה - 4 כפות
אופן הכנת הבצק:
  1. שימו את כל חומרי הבצק במעבד מזון וערבבו עד שהרכיבים משתלבים והבצק יפה וגמיש. אם הבצק דביק - הוסיפו מעט קמח. אם הבצק קשה - הוסיפו מעט מים.
  2. הכניסו את הבצק למקרר למשך שעה לפחות.
  3. בינתיים הכינו את המילוי.
אופן הכנת המלית תפוחי אדמה:
  1. בשלו את תפוחי האדמה וייבשו אותם היטב לאחר הבישול ולפני המעיכה, על מנת שלא יישארו נוזלים מיותרים במלית.
  2. מעכו את תפוחי האדמה עם ממחה והוסיפו חלב, חמאה, פרמז'ן, מלח, פלפל שחור ושמנת חמוצה.
  3. כאשר המחית חלקה, הוסיפו את החלמונים, ערבבו היטב וצננו מעט.
  4. כאשר התערובת מעט צוננת וגם הבצק, אפשר להתחיל להכין את המנה.
  5. רדדו את בצק הקרפלך על משטח מעט מקומח, קרצו עיגולים בעזרת כוס או קורצן והברישו את הקצוות עם מעט חלמון ביצה.
  6. הניחו כפית מילוי במרכז כל עיגול וקפלו את הבצק לחצי. הדקו בעזרת האצבעות את הקצוות על מנת שלא יפתחו בבישול.
  7. הרתיחו סיר עם מים ומלח. כאשר המים מבעבעים, הכניסו את הקרפלך פנימה בזהירות לפי הקיבולת של הסיר שלא ידבקו אחד לשני. כאשר הקרפלך צפים, בשלו למשך כ-3-4 דקות נוספות והוציאו לצלחת.
טיפ השף:
הגישו יחד עם שמנת חמוצה ובצל מטוגן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.