header

מתכון לשקשוקה טבעונית

אם שקשוקה טבעונית נשמעת כמו משימה בלתי אפשרית, כנראה שעוד לא טעמתם את מתכון השקשוקה הזה. השילוב בין הטופו והתבלינים במתכון יוצר טעם שמזכיר את זה של ביצים, כך שאתם יכולים ליהנות ממנה עשירה ובריאה ולא לחוש רגשות אשמה. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה טבעונית מקור תמונה: lazycatkitchen
רכיבים לשקשוקה טבעונית:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, קצוץ דק)
שיני שום - 3 (קצוצות דק)
פלפל אדום - 1 (קצוץ דק)
עגבניות - 800 גר' (קוביות קלופות מקופסת שימורים או כ-5 בינוניות ובשלות)
כמון - 1 כפית (טחון)
פפריקה מתוקה - ½1 כפיות
צ'ילי - ½ כפית
מלח - ½ כפית (או לפי הטעם)
טופו - 175 גר' (חתוך לקוביות גסות או מגורד)
מלח הודי שחור - ½1 כפיות (ניתן להשיג במרכולים)
כורכום - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - מעט (קצוצה דק)
חציל - 1 (קטן, חתוך לקוביות)
אפונה ירוקה - ¼ כוס (קפואה)
מים - 120 מ"ל
אופן הכנת השקשוקה טבעונית:
  1. חממו 2 כפות שמן זית במחבת גדולה, על חום בינוני נמוך.
  2. הוסיפו למחבת בצל קצוץ וטגנו מעט עד שהוא נהיה שקוף. הוסיפו את השום וטגנו עוד כ-2 דקות עד שהם יתרככו.
  3. הוסיפו למחבת את הפלפל האדום ואת החציל וטגנו יחדיו עד שהם יתרככו גם. הוסיפו את התבלינים: כמון, פפריקה מעושנת וצ'ילי וטגנו במשך דקה.
  4. הוסיפו למחבת רסק עגבניות, ערבבו היטב והוסיפו את קוביות העגבניות עם 120 מ"ל מים ומעט מלח. הניחו לרוטב להתעבות על ידי בישול על חום בינוני-נמוך למשך כ-45 דקות וערבבו מדי פעם.
  5. סננו את הטופו, תבלו אותו במלח שחור וכורכום והניחו בצד.
  6. לאחר שהרוטב התעבה, טעמו ואזנו טעמים, הוסיפו מעט סוכר במידת הצורך.
  7. פזרו את הטופו מעל הרוטב של השקשוקה, פזרו מעט עלי פטרוזיליה מכל וגם אפונה טרייה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.