header

מתכון לקדירת לחם ושעועית איטלקית

איטליה ידועה במטעמים הרבים שלה, אך מלבד פסטות ופיצות, יש למדינת המגף גם כמה תבשילים שחובה לנסות. קדירת הריבוליטה, שמכילה שעועית, לחם וירקות, היא דוגמה מצוינת לעושר של המטבח האיטלקי, ובעזרת המתכון הבא תוכלו לקפוץ למסע קולינרי לטוסקנה וליהנות ממטעמיה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקדירת לחם ושעועית איטלקית מקור תמונה: seriouseats.com
רכיבים לריבוליטה:
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 3 (בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות)
בצל סגול - 1 (בינוני, חתוך לקוביות קטנות)
כרישה - 1 (החלק הלבן ומעט מהחלק של העלים, חתוכה לקוביות קטנות)
גזרים - 4 (חתוכים לקוביות קטנות)
דלעת - 350 גרם (חתוכה לקוביות בינוניות)
לפת - 1 (חתוך לקוביות בינוניות)
גבעולי סלרי - 3 (חתוכים לקוביות)
קייל - חופן (קצוץ גס)
מים - 6 כוסות
פטרוזיליה טרייה - ½ כוס (קצוצה)
כוסברה טרייה - ½ כוס (קצוצה)
שעועית מבושלת - 2 כוסות (לפי בחירתכם - שחורה, לבנה ועוד, מקופסת שימורים)
לחם יבש - 110 גרם (חתוך לקוביות גדולות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - 100 גרם (מגוררת, להגשה)
אופן הכנת הריבוליטה:
  1. חממו את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית. הכניסו לסיר את השום וטגנו קלות, עד שהוא מתחיל להדיף ריחות.
  2. הוסיפו לסיר בצל, כרישה, גזר, דלעת, לפת וסלרי, ערבבו ובשלו במשך 5 דקות או עד שהירקות יתחילו להתרכך קלות.
  3. הוסיפו לסיר 6 כוסות מים לכיסוי הירקות. אם יהיה בכך צורך, הוסיפו עוד מים. הוסיפו קייל, פטרוזיליה וכוסברה, הגבירו את הלהבה לבינונית-גבוהה והביאו לרתיחה קלה.
  4. הנמיכו את הלהבה לבינונית ובשלו במשך 25 דקות.
  5. הוסיפו לסיר שעועית ולחם ובשלו עד שהלחם יהיה רך מאוד, במשך כ-15 דקות. הוסיפו חצי כוס מים אם הקדירה סמיכה מדי.
  6. תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב. בשלו עד שהקדירה תהיה סמיכה, פזרו מעל פרמז'ן והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.