header

מתכון לעוף קייב בתנור

עוף קייב מוכן באופן מסורתי על ידי מילוי של חזה עוף עם עשבי תיבול, גלגולו, טיגון שלו בפירורי לחם והגשה של הרולדות לצד תפוחי אדמה טריים או סלט סלק. כל השלבים הללו גוזלים זמן רב, אך אתם יכולים ליהנות מטעמה של המנה המסורתית הנפלאה הזו גם ללא טרחה כלל! במתכון הבא, במקום להכין כל חלק של המנה בנפרד, תוכלו להכין אותה בתבנית אחת והזמן היחיד שתבזבזו יהיה זה של הציפייה עד שהעוף הנפלא יצא מהתנור. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לעוף קייב בתנור מקור תמונה: potato.ie
רכיבים לעוף קייב:
תפוח אדמה - 1 (גדול, פרוס דק)
חזה עוף - 2 חצאים (חתוכים לקוביות)
שמן זית - 4 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה דק)
פירורי לחם - 4 כפות
פפריקה מעושנת - 1 כפית (ניתן להמיר בפפריקה מתוקה)
גרידת לימון - מ-1 לימון קטן
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת העוף קייב:
  1. חממו את התנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. הניחו את פרוסות תפוח האדמה בשכבה אחידה על נייר האפייה, זלפו עליהם 2 כפות שמן, פזרו 1 שן שום מעליהם ותבלו במלח ופלפל.
  3. תבלו את חתיכות חזה העוף עם פפריקה, מלח ופלפל ומרחו עליהן שמן.
  4. הניחו את חתיכות חזה העוף על מרכז התבנית, פזרו מעליהן את שן השום שנותרה, 2 כפות השמן שנותרו, גרידת לימון, פטרוזיליה ופירורי לחם.
  5. הכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שחזה העוף היה מוכן, הוציאו והגישו חם לצד סלט.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.