header

מתכון לממתק חמאת בוטנים בצורת סביבון

בחג החנוכה אנו נוהגים לאכול סופגניות ולתת לילדים לשחק בסביבונים שמסתובבים סחור סחור על הרצפה. השנה תוכלו להפוך את היוצרות בעזרת מתכון קל, טעים ומפתיע בעזרתו תכינו סביבונים אכילים העשויים מחמאת בוטנים ומצופים בשוקולד מתקתק, ולהפתיע את האורחים עם קינוח חדש ואהוב לחג. ילדים יאהבו את המתכון הזה במיוחד, והם אפילו יוכלו לעזור לכם להכין את הסביבונים המתוקים שפשוט דורשים נגיסה. שיהיה בתיאבון!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממתק חמאת בוטנים בצורת סביבון מקור תמונה: ohnuts
רכיבים לסביבוני חמאת בוטנים:
חמאה - 225 גר' (ללא מלח)
חמאת בוטנים - 1 כוס (מרוככת - 266 גר')
אבקת סוכר - 4 כוסות (448 גר')
תמצית וניל - 1 כפית
שוקולד מריר - 335 גר' (או חלב)
נשיקות שוקולד - 24 יח' (או נטיפי שוקולד)
בייגלה מקלות - 24 יח' (אם הם ארוכים מדי, חצו אותם לשתיים)
שוקולד לבן - 50 גר' (או צבוע עם צבעי מאכל - מומס)
אופן הכנת הסביבוני חמאת בוטנים:
  1. שמנו מחבת בגודל 20x20 ס"מ.
  2. ערבבו יחד חמאה וחמאת בוטנים בקערה עמידה למיקרוגל, כסו בניילון נצמד והכניסו למיקרוגל למשך 2 דקות. הוציאו, ערבבו היטב והכניסו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות. preperation מקור תמונה: ohnuts
  3. ערבבו שוב את התערובת החמה, הוסיפו לתוכה את אבקת הסוכר והווניל וערבבו היטב עד להמסה. preperation מקור תמונה: ohnuts
  4. כאשר התערובת נעשית דביקה ובוצית, העבירו אותה לתבנית המשומנת ושטחו אותה על פני כל השטח שלה. הניחו נייר אפייה או ניילון נצמד על חלקה העליון של התערובת והכניסו את התבנית למקרר למשך כשעתיים. preperation מקור תמונה: ohnuts
  5. הוציאו את התבנית מהמקרר וחלצו את הפאדג'. חתכו ל-24 ריבועים שווים בגודלם ככל האפשר. preperation מקור תמונה: ohnuts
  6. הדביקו נשיקת שוקולד לאחת מדפנות הריבוע, החליקו את האצבעות מקוביית חמאת הבוטנים לכיוון נשיקת השוקולד ליצירת מראה מעוגל. בדופן שמעל נשיקת השוקולד נעצו בייגלה ארוך שיראה כמו מוט הסיבוב של הסביבון (אם הבייג'לה לא נכנס בקלות, צרו חור בעזרת קיסם עץ לפני כן, ולאחר מכן נעצו את הבייגלה). preperation מקור תמונה: ohnuts
  7. המיסו את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים על מנת שלא יישרף. ערבבו היטב וטבלו כל סביבון בשוקולד למעט החלק של הבייגלה, נערו מעט להסרת עודפי השוקולד והניחו על נייר אפייה. preperation מקור תמונה: ohnuts
  8. הכניסו למקפיא להתגבשות מהירה של השוקולד ולאחר מכן כיתבו את האותיות נ' ג' ה' ו-פ' על דפנות הריבועים (המתינו מעט בין איור של אות אחת לאחרת כדי שהן יתקשו ולא יימרחו). preperation מקור תמונה: ohnuts
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.