header

מתכון ללחם מתובל - קל להכנה

מתכון הלחם הנהדר שלפניכם עשוי מרכיבים שנמצאים כמעט בכל בית, וטעמו המיוחד ניתן לו הודות לתבלינים שנמצאים בבצק שלו ומעניקים לו ניחוח מיוחד שלא תמצאו באף מאפה אחר. הלחם המתובל והייחודי הזה עשה עלייה כל הדרך מאפריקה, הוא משתלב עם מגוון רחב של תבשילים, וציוות שלו עם גבינה או חביתה יכול להפוך את ארוחת הבוקר שלכם לסעודת מלכים אמיתית.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם מתובל - קל להכנה מקור תמונה: globaltableadventure
רכיבים ללחם מתובל:
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח מלא - ½ כוס
שמרים יבשים - 2 כפיות
חילבה - 1 כפית (טחונה)
כוסברה - 1 כפית (טחונה)
הל - 1 כפית (טחונה)
מלח - 1 כפית
שיני שום - 1-2 (כתושות)
שמן צמחי - 1 כף
מים - ½ כוס (חמים)
ביצה - 1 (גדולה)
אופן הכנת הלחם מתובל:
  1. הכניסו את כל הרכיבים יחד לקערה וערבבו לקבלת בצק אחיד וחלק. preperation מקור תמונה: globaltableadventure
  2. כסו את הקערה במגבת והניחו להתפחה במקום חמים כ-45-60 דקות או עד להכפלת נפח הבצק. preperation מקור תמונה: globaltableadventure
  3. שמנו מחבת המותאמת לתנור או תבנית בקוטר 30 ס"מ, הניחו עליה את הבצק ומתחו אותו עד שיגיע לשולי כלי האפייה. preperation מקור תמונה: globaltableadventure
  4. בעזרת גלגלת של רביולי או גלגלת פיצה חתכו את הבצק תחילה ל-8 מנות ולאחר מכן חרצו עיגולים בגדלים שונים ממרכז הבצק כלפי חוץ. preperation מקור תמונה: globaltableadventure
  5. כסו שוב והניחו לתפיחה נוספת של 30-45 דקות עד להכפלת הנפח.
  6. חממו תנור ל-180 מעלות, הברישו בשמן את בצק הלחם ואפו כ-15-20 דקות.
  7. הוציאו את המחבת/תבנית מהתנור, שחררו ממנה את הלחם והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.