header

מלבי חלבי

המלבי הוא סוג של פודינג סמיך המוגש בד"כ בכוסות או צלוחיות. בישראל נהוג להוסיף למנה הנהדרת הזו קוקוס, סירופ מתוק אדום, פיסטוק או בוטנים קצוצים. את המלבי המסורתי מכינים מבסיס מוצק חלבי, מי ורדים, סוכר וקורנפלור, וקיימות היום גם וריאציות טבעוניות ונטולות לקטוז.

את המלבי לעומת הסחלב מגישים קר, עם כי שניהם די דומים בטעם ובמרקם. בעבר הכינו את הסחלב מאבקה מפקעות סחלבים מיובשים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים בשווקים), אך היום נהוג להכין אותו וגם את המלבי עם קורנפלור ולהוסיף מעל קינמון. ברשתות השיווק ניתן למצוא מגוון אבקות מוכנות להכנת מלבי וכן גם רוטב מלבי מוכן, אך הכי טעים ובריא להכין אותם לבד ולשלוט בכמות סוכרים.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מלבי:

הקורנפלור: את הקורנפלור חשוב לערבב היטב בתערובת קרה, ולא על הסיר ברתיחה, כך יהיה קל להימנע מגושים.

מי ורדים/תמצית ורדים: את מי הוורדים חשוב להוסיף לתערובת לאחר בישול המלבי, הוספה בזמן הבישול על האש תגרום למי הוורדים להתאדות ולטעם להיות חלש. תמצית הוורדים חזקה ומרוכזת יותר ממי הוורדים, אז אם החלטתם להשתמש בתמצית יספיקו כמה טיפות.

קירור: חשוב לקרר את המלבי לפני ההגשה; ככל שהמלבי ישהה בקירור כך הוא יתייצב, יתקשה ויקבל את מרקם הג'ל המוכר והאהוב. מומלץ לתת לו לנוח לילה במקרר, אבל אפשר להגיש גם אחרי כשעתיים.

סירופ מעל: נהוג לצקת מעל המלבי סירופ אדום - אפשר להשתמש בסירופ פטל, רכז רימונים, צבע מאכל, סירופ סלק.... את הסירופ מוסיפים רגע לפני ההגשה, ולא לפני, אחרת הוא יחלחל פנימה ולא יצוף מעל!

תוספת מעל: מעל המלבי אפשר לפזר שבבי קוקוס, פיסטוקים, בוטנים, אגוזים, שקדים קצוצים... 

הגשה: ניתן להגיש בכוסות, כלי הגשה קטנים, או לצקת לתבנית עוגה ולחתוך לקוביות (כמו פרוסות עוגה) להגשה.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
מלבי חלבי
רכיבים למלבי:
חלב - ליטר
קורנפלור - 8 כפות (80 גרם)
מי ורדים - 2-3 כפות (או תמצית ורדים)
שמנת מתוקה - 250 מ"ל (מיכל שלם)
סוכר - ½ כוס
רכיבים לסירופ:
מים - כוס
סוכר - ½ כוס
מי ורדים - ½ כפית
סירופ פטל - 2 כפיות (או צבע מאכל/ רכז רימונים)
קוקוס טחון - לפי הצורך (לפיזור מעל)
פיסטוקים - חופן (קצוצים לפיזור מעל)
אופן הכנת המלבי:
  1. בקערה שמים: כוס חלב, קורנפלור, מערבבים היטב עד שהקורנפלור נמס לחלוטין, ומתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  2. בסיר על להבה בינונית מחממים את יתרת החלב, שמנת מתוקה וסוכר, ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור בהדרגה, ומבשלים תוך כדי טריפה כחצי דקה, עד שהתערובת מסמיכה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-2 דקות נוספות. preperation
  4. מסירים מהאש, מוסיפים את מי הורדים ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את תערובת המלבי לכלי הגשה, מומלץ לא למלא עד הסוף ולהשאיר מקום לתוספות שנוסיף בהמשך מעל.
  6. מכסים את כלי ההגשה בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש לפחות, עד שהמלבי יציב. preperation
אופן הכנת הסירופ:
  1. שמים בסיר קטן: סוכר ומים ומביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כ-2 דקות, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים תמצית ורדים וסירופ פטל לפי הטעם, ומערבבים היטב.
  3. מצננים לגמרי את הסירופ, שמים מעל כל מלבי 1-2 כפות סירופ, קוקוס טחון ופיסטוק, ומגישים. preperation
טיפ השף:
להפיכת המתכון לטבעוני, החליפו את החלב בקרם או בחלב קוקוס ואת השמנת בשמנת צמחית, והוסיפו עוד חצי כוס קורנפלור.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.