header

מתכון לעוגיות יו-יו תוניסאיות

עוגיות היו-יו משמשות בעדה הטוניסאית כקינוח טעים ומתוק בסיום הארוחה. מרקמה הנימוח והאוורירי של העוגייה נותן תחושה של אכילת ענן, ובשל היותן כאלה גם אם תחושו מלאים לגמרי, תמיד תמצאו מקום לעוגייה אחת ולשנייה הבאה אחריה. עם מתכון העוגיות שלפניכם תוכלו להכין את היו-יו הטעימים והממכרים שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניהם.  

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות יו-יו תוניסאיות מקור תמונה: sandrakavital
רכיבים לעוגיות יויו:
סוכר - 9 כפות
חלב - 8 כפות
שמן - 8 כפות
ברנדי - 3 כפות (או ערק)
אבקת אפייה - 2 כפות
קמח לבן - כ-600 גר'
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 1 ק"ג
מים - 500 מ"ל
מיץ לימון - מ-½ לימון
אופן הכנת העוגיות יויו:
  1. הכניסו לקערת המיקסר את כל הרכיבים למעט הקמח וערבבו היטב.
  2. הפעילו את המערבל והוסיפו את הקמח בהדרגה, כל פעם קצת עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
  3. הניחו לבצק לנוח כ-15 דקות בצד ובינתיים הכינו את סירופ הסוכר.
  4. לאחר 15 דקות חלקו את הבצק לכ-40 חתיכות שוות.
  5. גלגלו כל חתיכת בצק לגליל באורך 10-15 ס"מ וסגרו כל גליל לטבעת. מוללו את הקצוות יחד שלא יפתחו בטיגון.
  6. הרתיחו שמן בסיר עמוק, טגנו את עוגיות היו-יו משני הצדדים עד שיקבלו גוון זהוב עמוק והוציאו למסננת.
  7. כאשר הסירופ מוכן וסמיך דיו, טבלו את העוגיות בסירופ ובשלו כ-1 דקה בכל צד, הוציאו את היו-יו עם מסננת ולסיום הניחו בצלחת הגשה. ניתן לפזר קוקוס או פיסטוק גרוס מעל.
אופן הכנת הסירופ סוכר:
  1. הכניסו לסיר בינוני מים, סוכר ומיץ לימון. בשלו על חום גבוהה עד לרתיחה.
  2. לאחר הרתיחה הנמיכו את החום לחום בינוני-נמוך והמשיכו לבשל עד לקבלת גוון ענברי, כשהסירופ מתחיל להסמיך מעט.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.