header

מתכון לנזיד דגים הונגרי

דגים הם בין המאכלים הבריאים ביותר מן החי, הודות לתכולה גבוהה של חומצות שומן אומגה 3, העוזרות לשמור על תפקודי מוח תקינים וגם לנקות את כלי הדם משומן. כאשר משלבים את הדגים יחד עם ירקות, פפריקה ופלפל, מקבלים נזיד הונגרי טעים ועשיר שיספק לכם מנת בריאות שתשמחו לאכול בכל שבוע.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לנזיד דגים הונגרי מקור תמונה: healthyrecipesblogs
רכיבים למתכון לנזיד דגים:
פילה לברק - 450 גר' (או כל פילה דג לבן אהוב, ללא עור, חתוך לחתיכות בגודל הרצוי)
שמן זית - 2 כפות
בצלים - 3 (בינוניים, קצוצים)
פלפל חריף - ½1 כוסות (קצוץ - ניתן למתן את החריפות על ידי הוצאת זרעי הפלפלים לפני קציצתם)
שיני שום - 6 (מעוכות)
עגבניות מרוסקות - 2 כוסות (עם הנוזלים שלהן)
יין לבן - 1 כוס
ציר דגים - 4 כוסות (חם, מתכון לציר דגים, או 4 כפות אבקת מרק + 4 כוסות מים)
כוסברה - חופן (עלים קצוצים)
תפוחי אדמה - 2 (קלופים וחתוכים לקוביות גדולות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - חופן (קצוצה, לעיטור)
אופן הכנת המתכון לנזיד דגים:
  1. חממו שמן בתוך סיר גדול עם תחתית כבדה על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לסיר את הבצל והפלפלים החריפים. הוסיפו מעט מלח וערבבו עד שהבצל יתחיל להזהיב.
  2. הוסיפו לסיר שום וטגנו יחד במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. הוסיפו לסיר עגבניות מרוסקות ויין, ערבבו ובשלו עד לרתיחה קלה.
  4. הוסיפו לסיר את ציר הדגים, הביאו לרתיחה והוסיפו פפריקה, תפוחי אדמה וכוסברה. כאשר תפוחי האדמה מבושלים, הוסיפו לסיר את חתיכות הדג.
  5. כאשר הדג יתרכך, הוסיפו לסיר מלח ופלפל לפי הטעם. בשלו במשך מספר דקות נוספות, העבירו לכלי הגשה והגישו עם פטרוזיליה מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.