header

מתכון לבבקה - עוגת שוקולד שמרים

עוגת שמרים שוקולד תמיד נראית כמו דבר שנורא קשה לעשות, אך לא כך הוא הדבר. בעזרת המתכון לעוגת השמרים שלפניכם, תוכלו להכין עוגת שמרים משודרגת עם תמונות והסברים מפורטים, והתוצאה תהיה עוגה טעימה וקלה להכנה שתרצו להכין אותה שוב ושוב. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבבקה - עוגת שוקולד שמרים מקור תמונה: pintrest
רכיבים לעוגת שמרים:
קמח לבן - 500 גר'
מלח - 1 כפית
סוכר חום - 150 גר' (כהה)
שמרים יבשים - 1 כף (10 גר')
חלב - ½ כוס + 2 כפות (125 מ"ל)
ביצים - 3 (טרופות)
חמאה - 150 גר' (רכה)
רכיבים למלית:
אגוזי מלך - 200 גר'
שוקולד מריר - 200 גר' (קצוץ)
שוקולד חלב - 100 גר' (קצוץ)
חלב - ¾ כוס (150 מ"ל)
קקאו - 3 כפות
קינמון - ½1 כפיות (לא חובה)
דבש - 3 כפות
אופן הכנת העוגת שמרים:
  1. ערבבו בקערת המיקסר את הקמח עם חצי מכמות הסוכר החום.
  2. חממו את החלב מעט - לא להרתיח.
  3. הכניסו את השמרים לקערת המיקסר והפעילו על מהירות נמוכה-בינונית.
  4. צקו את החלב החמים לתוך הקערה תוך ערבול ולאחריו הוסיפו את הביצים. המשיכו לערבל עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  5. הוסיפו לקערה את החמאה וערבלו במהירות בינונית-מהירה במשך כ-6-8 דקות.
  6. כסו את הבצק במגבת מטבח והניחו בצד לתפיחה של שעתיים או עד שהבצק יכפיל את נפחו. בינתיים הכינו את המלית.
  7. לאחר שבצק השמרים תפח, קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו את הבצק לעלה בגודל 40X60 ס"מ.
  8. מרחו את הממרח על הבצק. preperation מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
  9. גלגלו את בצק השמרים לרולדה. preperation מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
  10. מעכו מעט את הרולדה בעזרת הידיים וחיתכו אותה לכל אורכה. preperation מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
  11. העבירו את שתי חתיכות הבצק בתנועה סיבובית אחד מתחת לשנייה ליצירת צורה של צמה. preperation מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
  12. העבירו את העוגה לתבנית עגולה עם חור במרכזה (תבנית בבקה), כסו והניחו לתפיחה נוספת עד להכפלת נפח העוגה. בינתיים חממו את התנור ל-160 מעלות.
  13. לאחר שבצק העוגה תפח, הכניסו את התבנית לתנור לאפיה של 35-40 דקות עד לגוון זהוב-שחום.
  14. בזמן שהעוגה נאפית בתנור, העבירו את חצי כמות הסוכר שנותרה לסיר קטן וצקו לתוכו 75 מ"ל מים (קצת פחות מחצי כוס) והביאו לרתיחה
  15. הוציאו את העוגה המוכנה מהתנור והברישו אותה בסירופ הסוכר. הניחו לבבקה לנוח כ-15 דקות והברישו אותה שוב בסירופ. צננו לחלוטין, חיתכו והגישו.
אופן הכנת המלית:
  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות וקלו את האגוזים כ-10 דקות עד להזהבה קלה.
  2. ערבבו 150 גר' אגוזים, 100 גר' שוקולד מריר ואת שאר הרכיבים במעבד מזון עד לקבלת ממרח חלק (אם הוא סמיך מדי, הוסיפו לו מעט חלב לפי הצורך).
  3. קצצו את שאר האגוזים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.