maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות חמאה

הכירו את הקינוח המושלם לצד הקפה - עוגיות חמאה בנוסח גרמני שיעלו חיוך על פניכם. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין עוגיות נימוחות וטעימות במיוחד תוך דקות ספורות בלבד, ולפנק את עצמכם בכל עת שתרצו. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות חמאה מקור תמונה: darbyoshea
רכיבים לעוגיות חמאה:
חמאה - 250 גר' (רכה)
סוכר - ½ כוס + 2 כפות (130 גר')
שקדים - 1 כוס (טחונים)
קמח לבן - ⅔2 כוסות
סוכר - 2 כפות (לציפוי העוגיות)
אופן הכנת העוגיות חמאה:
  1. המיסו את החמאה במחבת עד לקבלת גוון חום בהיר, והעבירו לקערה גדולה.
  2. הקציפו את החמאה בקערת מיקסר והוסיפו לה בהדרגה סוכר עד לקבלת קרם לבן סמיך.
  3. נפו את הקמח והכניסו אותו לקערה יחד עם השקדים הטחונים. ערבלו וצרו כדור אחיד.
  4. גלגלו את הבצק לגליל בעובי 3-4 ס"מ, פזרו סוכר על משטח העבודה וגלגלו את נקניק הבצק על הסוכר.
  5. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  6. בעזרת סכין חדה חיתכו מגליל הבצק עיגולים בעובי 1 ס"מ.
  7. הניחו כל עוגייה על התבנית ושימרו על מרחק של כ-3-5 ס"מ ביניהם על-מנת שלא ידבקו אחת לשנייה.
  8. אפו במשך 20-25 דקות עד להזהבה.
  9. כאשר עוגיות החמאה יהיו מוכנות, הניחו להן להתקרר בצד ואחסנו בקופסה אטומה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: